Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 {"id":2274,"date":"2016-11-30T16:17:20","date_gmt":"2016-11-30T15:17:20","guid":{"rendered":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/?p=2274"},"modified":"2019-10-22T07:55:59","modified_gmt":"2019-10-22T05:55:59","slug":"skikkelig-tynne-myke-gode-sunnmorslefser","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/2016\/11\/30\/skikkelig-tynne-myke-gode-sunnmorslefser\/","title":{"rendered":"Skikkelig tynne, myke, gode sunnm\u00f8rslefser."},"content":{"rendered":"

Jeg har en kusine p\u00e5 Sunnm\u00f8re som har gitt meg en fantastisk lefseoppskrift, og latt meg dele den p\u00e5 bloggen.
\n
\nDisse har jeg bakt flere \u00e5r n\u00e5,
\nog i dag skal jeg bake lefser til min far.
\nDa m\u00e5 jeg huske \u00e5 sm\u00f8re dem godt,
\nfor han er av typen som liker MYE klining p\u00e5 lefsene!<\/p>\n

Sunnm\u00f8rslefser.<\/strong><\/p>\n

Jeg har brukt 1\/4 av denne oppskriften, (ca 8 lefser)
\nSom ga disse m\u00e5l:
\n2,5 dl h-melk<\/strong><\/b>
\n37 g melange<\/strong><\/b>
\n1\/4 ts bakepulver<\/strong><\/b>
\n1\/4 ts hjortesalt<\/strong><\/b>
\n1\/2 ss sukker\u00a0<\/strong><\/b>
\nca 400 g hvetemel + mer til utbaking.<\/strong><\/b><\/p>\n

Smurning: 250 g sm\u00f8r, 2,5 dl fint sukker, 0,75 dl fl\u00f8te<\/strong><\/b><\/p>\n

(I orginaloppskriften skal de sm\u00f8res med soft….
\njeg mener at s\u00e5nne gode lefser fortjener skikkelig sm\u00f8r!!)\u00a0<\/strong><\/b><\/p>\n

Men her skal du f\u00e5 hele oppskriften og fremgangsm\u00e5ten,
\nsom jeg fikk den av min kusine,
\ns\u00e5 kan du selv bestemme hvor stor oppskrift du vil lage.
\nTusen takk for en nydelig god oppskrift Tove:)<\/strong><\/b>
\nLEFSER <\/strong><\/b>ca 34 stk, 46 cm i diameter ferdig utkjevla<\/p>\n

Lunk 1 l H-mj\u00f8lk medan 150 g melange smeltar.<\/p>\n

Bland 2 sps sukker, 1 ts bakepulver, 1 ts hjortesalt og ca 1,6 kg kveitemj\u00f8l (resten av pakken g\u00e5r med til utbaking) godt med henda f\u00f8r du blandar forsiktig i v\u00e6ska s\u00e5 vidt deiga held saman. Veg opp kvart emne til ca 85 g\u00a0 og form dei til bollar. Legg dei p\u00e5 ei trefj\u00f8l og dekk dei med eit klede og s\u00e5 plast over. Emna kan kvile ei stund. Har hendt at dei har st\u00e5tt over natta.<\/p>\n

Baking av lefser<\/strong><\/b>. Du m\u00e5 ha klar fuktige klutar<\/strong><\/b> til \u00e5 ha mellom kvart av ferdigbaka lefser. (Eg brukar gamle bomullslaken som er rivne i passe store stykke, vaska i maskin og sentrifugert p\u00e5 800 omdreiingar).<\/p>\n

Klapp ut emna med henda med litt mj\u00f8l, ca 10 stk i gongen. Dekk dei no ogs\u00e5 med plast. Set takka p\u00e5 fullt, seinare 8-9.<\/p>\n

Eg brukar \u00e5 bake lefsene ut p\u00e5 sirklar som eg har klipt til av ein gammal voksduk- bakar p\u00e5 baksida- sirklane er 46 cm i diameter slik lefsene vert. Kjevlet er av typa med hakkar.<\/p>\n

Bakar lefsene ut med mj\u00f8l over og under. Bakar p\u00e5 same side heile tida. Ofte m\u00e5 eg ha p\u00e5 meir mj\u00f8l under.
\nBruk steikepinne n\u00e5r du l\u00f8ftar lefsene fr\u00e5 voksunderlaget og over p\u00e5 steiketakka.<\/p>\n

<\/p>\n

Steik lefsene p\u00e5 begge sider. Legg dei i stabel med fuktig klede over og under. Kvar gong ei lefse har f\u00e5tt fuktig klede over seg, legg du ogs\u00e5 press p\u00e5 lefsene (Eg har ei stor rund treplate).
\n<\/p>\n

KLINING AV LEFSENE<\/strong><\/b><\/p>\n

SMURNING<\/strong><\/b>: 1 kg soft, (jeg bruker sm\u00f8r her!!) 4 koppar sukker (helst engelsk raffinade). R\u00f8r kvitt til sukkeret er oppl\u00f8yst. R\u00f8r i 3 dl kremfl\u00f8yte til slutt.<\/p>\n

Forsiktig n\u00e5r du tek vekk dei v\u00e5te klutane s\u00e5 du ikkje \u00f8ydelegg lefsene (Det er i grunnen dette som er vanskeleg, \u00e5 ha passe fuktige lefser). Sm\u00f8r f\u00f8rst eit tynt lag p\u00e5 heile lefsa, brett inn fr\u00e5 alle kantane og sm\u00f8r p\u00e5 dei innbretta kantane ogs\u00e5 f\u00f8r du brettar lefsene til rektangel. Eg legg d\u00e5 kvar lefse direkte i plastpose og legg matpapir mellom kvar lefse. Det beste er \u00e5 bruke ei tett tupperware boks (eller ei anna avlang ei).<\/p>\n

Etter smaking, er det lurt \u00e5 ha lefsene rett i frysaren. Det er vanleg\u00a0 \u00e5 dele kvar lefse i 6 stk n\u00e5r dei skal serverast. I lag med s\u00f8st er dette lettvint og god kaffimat. (Kan godt ha lefserestar i kj\u00f8leskapet nokre dagar, men viktig at dei er pakka i tett plast for dei t\u00f8rkar fort og d\u00e5 smakar dei som papir..)
\n<\/p>\n

#sunnm\u00f8rslefser #tynne #oppskrift #jul #lefser #gode #julelefser #takk #takkemegtil #sunnm\u00f8re #myke #enkle #raske<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Jeg har en kusine p\u00e5 Sunnm\u00f8re som har gitt meg en fantastisk lefseoppskrift, og latt meg dele den p\u00e5 bloggen. Disse har jeg bakt flere \u00e5r n\u00e5, og i dag skal jeg bake lefser til min far. Da m\u00e5 jeg huske \u00e5 sm\u00f8re dem godt, for han er av typen som liker MYE klining p\u00e5 …<\/p>\n

Skikkelig tynne, myke, gode sunnm\u00f8rslefser.<\/span> Les mer »<\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":6960,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"spay_email":"","jetpack_publicize_message":"","jetpack_is_tweetstorm":false,"jetpack_publicize_feature_enabled":true},"categories":[220],"tags":[],"aioseo_notices":[],"jetpack_featured_media_url":"https:\/\/i0.wp.com\/www.minmatgaleverden.no\/wp-content\/uploads\/2018\/04\/818346-7-1385907111770.jpg?fit=600%2C400&ssl=1","jetpack_publicize_connections":[],"jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p7g1vH-AG","post_mailing_queue_ids":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2274"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2274"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2274\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":2275,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2274\/revisions\/2275"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/6960"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2274"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2274"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2274"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}