Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 {"id":5267,"date":"2017-10-09T16:39:24","date_gmt":"2017-10-09T14:39:24","guid":{"rendered":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/?p=5267"},"modified":"2017-10-09T16:40:24","modified_gmt":"2017-10-09T14:40:24","slug":"saftig-sjokoladekake-med-sitronkrem-og-jordbaermousse","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/2017\/10\/09\/saftig-sjokoladekake-med-sitronkrem-og-jordbaermousse\/","title":{"rendered":"Saftig sjokoladekake med sitronkrem og jordb\u00e6rmousse"},"content":{"rendered":"

Denne sjokoladekaken har blitt en gjenganger.
\nHer har jeg testet med sitronkrem, og den ble frisk og fin sammen med den saftige sjokoladekaken.<\/p>\n

Med jordb\u00e6rmousse som hadde biter av jordb\u00e6r, og sjokoladeganach p\u00e5 toppen,
\nble det en saftig kake, som samtidig fikk et friskt preg.
\n\"\"
\nFin i fargene….
\n\"\"
\nStabil og saftig kake som er holdbar mange dager.
\nHer en «naken-kake» variant med ganache bare p\u00e5 toppen.<\/p>\n

Sjokoladekake<\/strong><\/p>\n

17″ springform<\/p>\n

140 g sm\u00f8r, mykt
\n250 g sukker
\n2 egg
\n220 g hvetemel
\n1 ts vaniljeekstrakt
\n0,5 ts bakepulver
\n0,75 ts natron
\n60 g bakekakao
\n2 dl kulturmelk\/surmelk
\n2 ss kokende vann bladet ut i en ts pulverkaffe<\/p>\n

R\u00f8r sm\u00f8r og sukker mykt, ha i egg og vaniljeekstrakt, bland det t\u00f8rre, sikt i r\u00f8ren vekselvis med surmelk.
\nHa i kaffen til sist.<\/p>\n

Sett ovnen p\u00e5 170*<\/p>\n

Stekes i en 17″ springform med bakepapir i bunn og rundt, over kanten.
\nI midten av ovnen, p\u00e5 rist, med et v\u00e5tt, oppvridd h\u00e5ndkle rundt.
\n(For at kaken skal steke jevnere, kan sl\u00f8yfes)
\nStekes ca 1 time og 10-20 minutter, sjekk med kaken\u00e5l\/strikkepinn.
\nBlir kaken for m\u00f8rk p\u00e5 toppen, legg et bakepapir p\u00e5 toppen den siste del av steketid.
\nFjern h\u00e5ndkle n\u00e5r det er ca 10-20 minutter igjen av steketiden.
\nH\u00e5ndkle er der for \u00e5 f\u00e5 kaken til \u00e5 steke jevnere.
\n\"\"
\nN\u00e5r kaken er ferdig stekt og kaken\u00e5len kommer ut uten kaker\u00f8re,
\navkj\u00f8les den litt p\u00e5 rist,
\nSom du ser hever den over kanten.<\/p>\n

Sitronkrem.<\/strong><\/p>\n

1\/2 dl sitronsaft
\n0,75 dl sukker
\n0,75 ss maizenna
\n1 egg
\n1 eggeplomme
\n1 ss sm\u00f8r<\/p>\n

Varm opp sitron og sukker. Pisk sammen egg, plomme og maizenna.
\nHa varm blanding i tynn str\u00e5le inn i eggebl. mens du pisker.
\nHa alt tilbake i kjele, kok rolig opp, la koke 1 minutt mens du r\u00f8rer konstant.
\nPress gjennom en sikt.
\nAvkj\u00f8l, gjerne i kaldt vannbad. Sett i kj\u00f8leskap n\u00e5r kald.<\/p>\n

Pisk inn ca 0,75-1 dl pisket kremfl\u00f8te n\u00e5r kremen har avkj\u00f8lt \u00a0minst en times tid i kj\u00f8leskap.<\/p>\n

Jordb\u00e6rmousse<\/strong><\/p>\n

100 g jordb\u00e6r, gjerne frosne
\n12,5 g sukker (ca
\nsaften av 1\/4 lime
\n3 plater gelatin
\n100 g jordb\u00e6r, ferske<\/p>\n

50 g eggehviter
\n100 g sukker
\n25 g vann
\n1,5 dl kremfl\u00f8te<\/p>\n

(jeg laget to kaker og doblet denne oppskriften , derfor litt sm\u00e5 m\u00e5l.)<\/p>\n

Kok opp 100 g jordb\u00e6r ,sukker og lime, mos med stavmikser. (kok noen minutter om de er frosne)
\nLegg gelatin i kaldt vann.<\/p>\n

Kok opp sukker og vann, etter 10-15 minutter n\u00e5r sukkerlaken n\u00e5r temperaturen 100* starter du og piske eggehvitene.
\nN\u00e5r sukkerlaken n\u00e5r 121* heller du litt og litt i eggehvitene mens maskinen g\u00e5r,
\npass p\u00e5 s\u00e5 du treffer kanten p\u00e5 bollen og ikke vispen, da vil sukkeret slynges avg\u00e5rde og krystaliseres.<\/p>\n

La marengsen piske til den avkj\u00f8les, ca 10-12 minutter.<\/p>\n

Ha oppbl\u00f8tt gelatin i den varme jordb\u00e6rsausen s\u00e5 den l\u00f8ser seg opp. (vri av vann)
\nHa i jordb\u00e6r sk\u00e5ret i biter (de andre 100 g)<\/p>\n

Pisk kremfl\u00f8te stiv.<\/p>\n

Foren marengs med jordb\u00e6asaus, og vend tilslutt inn kremfl\u00f8te.<\/p>\n

La stivne litt i kj\u00f8leskap f\u00f8r du bruker den.<\/p>\n

Del kaken, som b\u00f8r v\u00e6re godt avkj\u00f8lt, lag den gjerne dagen f\u00f8r. Kan godt oppbevares innpakket i kj\u00f8leskap over natten,
\ndet gj\u00f8r den god \u00e5 skj\u00e6re i pene skiver.
\nDel den i 4 deler.
\nSm\u00f8r sitronkrem p\u00e5 f\u00f8rste lag, mousse p\u00e5 neste. Synes du moussen virker litt l\u00f8s, la den stivne p\u00e5 kaken i kj\u00f8leskap f\u00f8r du legger neste lag.
\nSitronkrem p\u00e5 neste, og mousse p\u00e5 toppen.
\nLa dette stivne godt og blir kaldt i kj\u00f8leskap.<\/p>\n

Ganache.<\/p>\n

200 g dronningsjokolade (eller annen etter smak)
\n1 dl fl\u00f8te.<\/p>\n

Varm opp fl\u00f8ten, legg i hakket sjokolade, la st\u00e5 litt og r\u00f8r s\u00e5 til en glatt masse.
\nHell over kaken n\u00e5r ganachen akkurat er sm\u00f8rbar, men ikke varm.<\/p>\n

La stivne i kj\u00f8leskap.<\/p>\n

Pynt med jordb\u00e6r
\n\"\"
\nOppbevares i kj\u00f8leskap, og holdbar i flere dager.
\nDette er en av de kakene som er like god dagen etter, og dagen etter, og dagen etter…..<\/p>\n

M.a.o, fin\/skummel \u00e5 ha i kj\u00f8leskapet!<\/p>\n

#kake\u00a0#sjokoladekake\u00a0#sjokolade\u00a0#sitronkrem\u00a0#jordb\u00e6rmousse\u00a0#oppskrift\u00a0#ganache<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Denne sjokoladekaken har blitt en gjenganger. Her har jeg testet med sitronkrem, og den ble frisk og fin sammen med den saftige sjokoladekaken. Med jordb\u00e6rmousse som hadde biter av jordb\u00e6r, og sjokoladeganach p\u00e5 toppen, ble det en saftig kake, som samtidig fikk et friskt preg. Fin i fargene…. Stabil og saftig kake som er holdbar …<\/p>\n

Saftig sjokoladekake med sitronkrem og jordb\u00e6rmousse<\/span> Les mer »<\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":5270,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"spay_email":"","jetpack_publicize_message":"","jetpack_is_tweetstorm":false,"jetpack_publicize_feature_enabled":true},"categories":[15],"tags":[],"aioseo_notices":[],"jetpack_featured_media_url":"https:\/\/i2.wp.com\/www.minmatgaleverden.no\/wp-content\/uploads\/2017\/10\/818346-7-1414649972037.jpg?fit=600%2C400&ssl=1","jetpack_publicize_connections":[],"jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p7g1vH-1mX","post_mailing_queue_ids":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5267"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=5267"}],"version-history":[{"count":2,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5267\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":5269,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5267\/revisions\/5269"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/5270"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=5267"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=5267"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=5267"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}