Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 {"id":5842,"date":"2017-12-19T12:00:25","date_gmt":"2017-12-19T11:00:25","guid":{"rendered":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/?p=5842"},"modified":"2017-12-19T06:35:14","modified_gmt":"2017-12-19T05:35:14","slug":"lefsekling-fra-telemark-bakt-i-bergen","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/2017\/12\/19\/lefsekling-fra-telemark-bakt-i-bergen\/","title":{"rendered":"Lefsekling fra Telemark, bakt i Bergen."},"content":{"rendered":"

Her kommer nok en lefseoppskrift.<\/p>\n

Julen omkranser oss med sin lune stillhet,
\nog i f\u00f8rjuls-tiden passer det godt \u00e5 bake lefse.
\nDenne lefsen var enkel \u00e5 f\u00e5 til, og kan derfor anbefales.
\nOg tro meg, jeg har bakt masse rare lefser jeg….
\n\"\"
\nSupertynne lefsekling fra Telemark.
\n\"\"
\nSom sm\u00f8res med sukker og sm\u00f8r, og klippes i \u00f8nsket st\u00f8rrelse.
\n\"\"
\nDu f\u00e5r aldri nok av disse….<\/p>\n

Lefsekling fra Telemark<\/strong><\/p>\n

100 g margarin (eller sm\u00f8r)
\n1\/2 l h-melk (5 dl)
\n1,5 egg
\n750 g hvetemel
\n+ hvetemel til utbaking.<\/p>\n

Klining:
\n375 g sm\u00f8r, (her m\u00e5 du ha ekte sm\u00f8r)
\n250 g sukker<\/p>\n

Smelt margarinen og ha i nesten all melken (ca 4 dl)
\nLa dette akkurat koke opp, ta av varmen, tilsett resten av melken og pisk s\u00e5 i eggene.
\nI med mel og r\u00f8r godt sammen.
\nFinn frem takken og rydd god plass p\u00e5 bakebordet\/kj\u00f8kkenbenken.
\nKna deigen p\u00e5 benken, denne jobbes best med n\u00e5r den er lunken.
\n\"\"
\nKna til du har en glatt og fin deig.
\n\"\"
\nN\u00e5 kan du dele deigen inn i emner.
\nP\u00e5 min takke ble dette 6 emner.
\n\"\"
\nFinn frem et rent, stort kj\u00f8kkenh\u00e5ndkle,
\nvask av kj\u00f8kkenbenken med litt v\u00e5t klut,
\nlegg p\u00e5 kj\u00f8kkenh\u00e5ndkle (s\u00e5 glir det ikke s\u00e5 lett)
\nOg dryss rikelig med mel p\u00e5 h\u00e5ndkle.
\n\"\"
\nKjevle s\u00e5 ut tynne tynne leiver, kjevle f\u00f8rst en liten sirkel,
\nderetter kjevler du korte, lette sm\u00e5 tak,
\nutover rundt hele lefsen.
\nAlts\u00e5, ikke frem og tilbake,
\nbare ut, ut, ut, rundt hele ytterkanten p\u00e5 lefsen.
\nKorte, lette tak.
\n\"\"
\nBruk en bakstesleiv og sleng hele lefsen p\u00e5 takken.
\nTakken skal v\u00e6re ganske varm.
\nB\u00f8rst av overfl\u00f8dig mel.
\n\"\"
\nStek lefsen p\u00e5 begge sider, snu flere ganger, den skal bli brunprikket.
\nLegg i stabel.
\n\"\"
\nN\u00e5r lefsene er kalde kan du sm\u00f8re dem.
\nR\u00f8r mykt sm\u00f8r iog sukker hvitt.
\n\"\"
\nN\u00e5 kan du sm\u00f8re lefsene p\u00e5 to forkjellige m\u00e5ter.
\nEnten sm\u00f8rer du hele lefsen, bretter den i to, sm\u00f8rer ene halvdelen og bretter den igjen i to.
\nDenne m\u00e5ten gir den lefser som klippes opp som tynne pizzastykker.
\n\"\"<\/p>\n

Eller sm\u00f8rer du hele lefsen, bretter inn 1\/3, sm\u00f8rer den delen du brettet inn,
\nog bretter siste 1\/3 opp\u00e5. Klippes i tynne rektangler.
\nOppbevares kj\u00f8lig, kan fryses.
\n\"\"
\nV\u00e6r n\u00f8ye med sm\u00f8rningen,
\nog klipp gjerne av litt i kantene for \u00e5 f\u00e5 minst mulig svinn med sm\u00f8rning.
\n\"\"
\nDette svinnet er det nemlig DU som m\u00e5 spise n\u00e5r du st\u00e5r og sm\u00f8rer,
\nog det er s\u00e5 fantastisk godt at du kan spise deg fordervet!!
\nOg DET vil vi jo ikke!!
\n\"\"
\nNydelig Lefsekling fra Telemark !
\nBakt i Bergen….<\/p>\n

#lefser #lefsekling #telemark #oppskrift #jul #tradisjon #hjemmelaget #klining<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Her kommer nok en lefseoppskrift. Julen omkranser oss med sin lune stillhet, og i f\u00f8rjuls-tiden passer det godt \u00e5 bake lefse. Denne lefsen var enkel \u00e5 f\u00e5 til, og kan derfor anbefales. Og tro meg, jeg har bakt masse rare lefser jeg…. Supertynne lefsekling fra Telemark. Som sm\u00f8res med sukker og sm\u00f8r, og klippes i …<\/p>\n

Lefsekling fra Telemark, bakt i Bergen.<\/span> Les mer »<\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"spay_email":"","jetpack_publicize_message":"","jetpack_is_tweetstorm":false,"jetpack_publicize_feature_enabled":true},"categories":[263,15,220],"tags":[],"aioseo_notices":[],"jetpack_featured_media_url":"","jetpack_publicize_connections":[],"jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p7g1vH-1we","post_mailing_queue_ids":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5842"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=5842"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5842\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":5843,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5842\/revisions\/5843"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=5842"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=5842"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=5842"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}