Ripsgelè. Smaken av sommer.

En sommerfavoritt!

Sommerlig og søtt,
friskt og godt!

En loffskive med smør og ripsbærgelè,
da er det sommer!!

Men husk at du bør plukke ripsen før den blir helt moden!
Da har den mye pektiner i seg, som gjør gelèen lettere stiv.

Til 1 kg rips trenger du ca 2-3 dl vann til koking.
For hver liter ripssaft trenger du 800-900 g sukker

Jeg hadde ca 670 g rips,
fikk ca 400 ml saft,
og brukte 360 g sukker

 
Ha ripsen i en panne sammen med vannet og la det koke forsiktig under lokk,
Ikke mer enn 30 minutter, til ripsen mister fargen.
Sil så av saften i et litermål.
Bruk en tynn duk så bare saften kommer med.
 
Mål opp hvor mye saft du får og skum gjerne av litt.
 
Ha saften tilbake i en ren panne (vask event av pannen)
La den koke opp og koke litt, ha så sukkeret i.

La saften koke ca 15 minutter, ta så en dråpe test.
 
Ha en dråpe på et fat, dra ut med en skje,
dersom dråpen ikke samler seg og stivner er den klar.

Du kan og se det på at det det danner seg en hinne på saften.
Når den taes av varmen.
Hvis ikke koker du videre og tilsetter litt mer sukker.
 
Ha saften på rene glass, (skummet på toppen tas bort)
Jeg ventet litt før jeg tok på lokk,
hadde og litt i en skål,
den stivnet fort og ble til nydelig god frokostgelè!

Søt og god med sommer i smaken!

God sommer!
#rips #ripsgele #ripsgelè #oppskrift #hjemmelaget #naturlig #godt #franaturen

2 hendelser på “Ripsgelè. Smaken av sommer.”

Legg igjen en kommentar til fruensvilje Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.