Hopp rett til innholdet
MinMatgaleVerden
MinMatgaleVerden
  • Kontakt meg!
  • Om meg.
  • Instagram
  • Facebook

Instagram

minmatgaleverden

Appelsinmarmelade.🍊👌 Det er NÅ du skal lag Appelsinmarmelade.🍊👌

Det er NÅ du skal lage appelsin marmelade, nå når appelsinene er på sitt beste.🍊
Og her får du oppskriften👇👌

det finnes jo ikke noe bedre enn camenbert og bittersøt appelsinmarmelade på salt kjeks.

Appelsinmarmelade.

500 g appelsiner (ca 2 stk)
1/2 sitron
2,5 dl vann
350 g sukker

Vask og skrubb appelsinene og sitronen. Skjær i tynne skiver, la tuppene gå i bosset.
Skjær skivene så tynt du klarer, bruk en mandolin om du har.
Får du tykke biter blir marmeladen lett litt for bitter.
Skjær skivene i små biter.
Ha alt i en kjele, (utenom sukker) sitron og appelsin kjernene legger du i et lite gasbind.
Knyt det sammen og la det koke med.
Stenene inneholder pektin som gjør marmeladen stiv.

Hvis det ikke er noe særlig med steiner,
så tilsett heller 1-2 ss pektin/syltetøy-stivelse blandet sammen med litt sukker på slutten av koketiden.
Jeg gjorde det på denne måten, appelsinen min hadde ingen steiner.

Kok marmeladen omlag en time, tilsett sukkeret og kok en time til. (Eller la sukkeret koke med hele tiden, funker det og)
Den skal bare såvidt putre, uten lokk.
Ser marmeladen veldig tynn ut  kan den gjerne putre litt lengre.
Eller tilsett pektin/stivelse. Tapioka kan og brukes om du ikke har syltetøy-stivelse.
Ha den så på rene glass og sett på lokk.

Oppbevares i kjøleskap.

Smaker vidunderlig !
#hjemmelagetsyltetøy #marmelade #appelsinmarmelade #hjemmelaget #appelsin #frukt #appelsinsyltetøj #appelsinsylt #sylt #hemlagat #hemlagatsåklart #hjemmelavet #hjemmelavetsyltetøj #godtno #nrkmat #fruktno #oppskrift #foodphotography #foodstagram #fruitphotography #orangejam
"Ants om a log" Eller "maur på en tømmerstokk" p "Ants om a log"
Eller "maur på en tømmerstokk"
på godt Norsk.

Et genialt mellommåltid!
Og noe jeg får lyst på når jeg ser fine sprø stangselleri i butikken.

Denne oppskriften stammer fra Usa, og er noe skolebarna ofte fikk når de kom hjem fra skolen som et mellommåltid før middag.
Sunt, mettende og en smaksbombe. 
Jeg fikk smake denne i barnehagen, hos min gode kollega @bibbistamland fra hennes tid i USA. 
Og jeg bruker den fremdeles.
For det er virkelig genialt godt altså!
Dessuten er dette et sunt mellommåltid. 
Hvis du som jeg endelig har skjønt, at peanøttsmør bare ER peanøtter most til smør, og ikke tilsatt smør, som jeg faktisk innbilte meg i sin tid!

Vask og skjær stangselleri i biter. (Skjær av en liten lengde under selleri hvis du vil ha den til å stå støtt på fatet)
Fyll med peanøttsmør og topp med rosiner!

#antsonalog #mellommåltid #snacks #sunnsnacks #selleristang #peanøttsmør #rosiner #merav #sunnmat #nytnorge #bama #bramat #godtno #nrkmat #matprat #grønnsaker #foodphotography #healthysnacks
Ingen søndag uten kake! Og denne var så mektig a Ingen søndag uten kake!
Og denne var så mektig at jeg nå har spist meg kvalm to ganger. Og klokken er ikke tre en gang, så jeg skal nok bli kvalm på denne lekkerbisken et par ganger til før søndagen går i pennalet. 

Hva med deg? Kake i dag?

#kake #krem #kvalm #saltkaramellsaus #knustoreo #marengsmedcornflakes
#littseigdagenderpå 
#cake #cakeporn #caramell #godtno #nrkmat #matprat #kakeprat #kremkake #kage #kremkage
Panert babybel. At noe så enkelt kan være så g Panert babybel. 
At noe så enkelt kan være så godt 😋
Og at de små, ganske så smakløse ostene igjen kan få sin storhetstid!
For det kan de, men noen enkle grep.

Inspirasjon og idé fikk jeg fra @matbubbel 

Dypp osten i mel blandet med det krydder du ønsker. Jeg brukte hvitløk salt, pepper og chili.
Dypp så i et pisket egg. Deretter i brødrasp/panko. Stek i olje på god varme på begge sider, senk varmen og la dem ligge litt så de blir myke inni.

Server de panerte babybel med en skje creme fraiche, litt vårløk og noen granateple-kjerner.
Og for ikke å glemme, litt stekt spekeskinke.
Den er ikke med på bilde, men var det som gjorde retten perfekt og ga den det salte som manglet.👌

Server den en som forrett.
Eller som del av ost og kjeks/tapas.

@babybel_se 
#smeltetost #meltedcheese #forrett #fingermat #nytnorge #tapas #foodporn #babybel #food #foodphotography #foodlover #matglede #matglädje #matfrabunnen #ost #osteglede #aptitretare #forretter #snacks #ostesnacks
Lørdag og helg. Og loff. Myk nybakt loff, laget p Lørdag og helg. Og loff. Myk nybakt loff, laget på en blanding av melk og vann, samt en liten bit delfiafett. Litt for at loffen skal bli m6k og saftig, men egentlig mest for å få brukt den irriterende lille klump delfiafett som blir igjen etter delfiakaken i julen. 
Flere som har en sånn klump liggende?
Putt en bit i brøddeigen, så får vi den brukt til slutt.👍

Husker du forresten lørdagsloffen? Lyst brød med sesamfrø. Den solgte vi mengder av da jeg jobbet i kassen på Jan's minipris på Arken. I sin tid...

#brød #lørdagsloff #hjemmebakt #hjemmebaktbrød #loff #matprat #brødogkorn #bake #bakeavhengig #matprat #foodphotography #foodstagram #food #foodie #breadie #breadporn #breadiesofinstgram
Denne salaten altså! Åh, så god den ble! Syrli Denne salaten altså! 
Åh, så god den ble!
Syrlig, crispy, salt-en fryd for ganen var den.
Og Selv om to av de mannlige i bestanden som vanlig ikke var fornøyd med grønnkål! Så fikk jeg ros av en av de yngste mennene, for disse smakene var gode! 

Vil du ha full oppskrift så går du til
@tuvessonskan  og ser på hennes svartkåls-salat. 
(Og masse annet utrolig godt)
Jeg har ikke sett svartkål, så her er min variant.

Kna to never grønnkål med saften av en lime/sitron

Stek to brødskiver surdeigsbrød, skåret/revet i små biter, i litt olje, et knust fedd hvitløk og 1-2 ta kapers, til brødet er sprøtt. Salt & pepper. La det renne av seg på litt papir.

Legg brødet på grønnkål og riv over mengder parmesan!
Sånn! Fantastisk smaksrik salat!
Server til alt 

#grønnkål #grönkål #salat #siderett #middagstips #middagshjälpen #parmesan #surdeigsbrød #tilbehør #godtno #matprat #food #foodstagram #foodie #foodiesofinstagram #matglede #matgleder #matinspo #matinspirasjon
Spirer og rød kebabdressing. Kanskje Ikke helt i Spirer og rød kebabdressing. 
Kanskje Ikke helt i samme gate, men der ser man, de smakte nemlig fortreffelig sammen. 
Her sammen med to proteinbomber fra kjøleskapet, som jeg lunket i micro. Litt mangosalsa fra lørdag og fetaost. Og altså, spirer og rød kebabdressing! 👌🤩

På bilde nr 2 bruker jeg spirene på avocado-toast med surdeigsbrød, spekeskinke og ristede sesamfrø.
Snakk om lyx-frokost.🤤

Spirer er altså superdigg å ha på maten. 👌 Og du kan dyrke dem i kjøkkenskapet. Også i et syltetøy glass 👍 Jeg bruker spire-kasse som du kan se i mine stories. 
Dette er nemlig både gøy og godt🙋🏼‍♀️
Spirer er dessuten sunt!
Vil du vite mer?
Sjekk ut @bramat.no  sin artikkel om dette på nett!

#spirer #sanabona #hjemmedyrket #5omdagen #merav #proteinbombe #bramat #alfalfasprouts #sprouts #kløverspirer #avocadotoast #foodie #foodlover #matelsker #mat #matglede #matfrabunnen #grønmad #grøntergodt #käkagrönt #grönsaker
Digg salat med brokkoli, bacon og halloumi. En sa Digg salat med brokkoli, bacon og halloumi.

En salat som ble godt mottatt av hele den mannlige bestanden i huset.😎

Startet med å steke brokkoli raskt i litt olje, salt pepper og litt revet hvitløk.
Legg i skål.
Rens og del rosenkål i to. Stek i litt olje, hardt så de blir så smått brune. Sleng i en sjalottløk, grovhakket, salt, pepper, litt revet hvitløk (bruker en kinesisk hvitløk til hele salaten)
Og honning. Honning på rosenkål er bare 👌

Opp i samme skål.
Samtidig, stek noen flak bacon i stekeovnen på 200* til de er sprøstekt.

Der setter du og en skål med småtomater og Hvitløksfedd. Med olje, salt og pepper.

Tilbake til skålen.
Nå steker du halloumi i biter, sterk varme stekepanne med litt olje.
Her slenger du siste biten av hvitløk med i oljen. Det gir god smak.

La dem renne av på kjøkkenpapir, opp i skålen med de.
Bland alt og knus sprøstekt bacon over. 
Finskiv noen reddiker, mest for pynt, mine smakte svært lite for tiden. 
Dander noen av tomatene på. Og server!
Jeg serverte med fiskeburger, samt surdeigsbrød som vi smurte bakte hvitløksfedd på og dyppet i saften fra de bakte tomatene.
Digg!
#godtno #matprat #bramat #nytnorge #5omdagen #bama #merav #köket #sallad #salat #middagstips #middagshjälpen  #middagsinspo #lunsalat #halloumi #brokkoli #brokkolisalat #rosenkål #rosenkålsalat #brysselkål #brysselkålssallad #food #foodie #foodstagram #foodphotography #bacon
Load More... Follow on Instagram

Siste kommentarer

  • Kjersti til Lun rosenkålsalat med hvitløkskrem.

Søk i bloggen.




Kategorier

Siste innlegg

  • Lun rosenkålsalat med hvitløkskrem.
  • Biscotti med smak av jul
  • Salte mandler
  • Brunet Smør-Brownie med valmuefrø
  • Sjokoladebombe til varm kakao

Bobler hos svigermor

https://www.minmatgaleverden.no/wp-content/uploads/2017/07/19676383_441177169608774_5580928311703371776_n.mp4

Kebablefser og andre gode oppskrifter

Please follow & like us :)

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
fb-share-icon
Twitter
Visit Us
Follow Me
Tweet
Instagram




Personvern & cookies: Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet aksepterer du dette.
For å finne ut mer, inkludert hvordan kontrollere cookies, se her: Cookie-erklæring

Mest populære innlegg og sider

  • Texaskake. Saftig sjokoladekake med rømme!
    Texaskake. Saftig sjokoladekake med rømme!
  • Saftige gode rundstykker med havregryn og surmelk.
    Saftige gode rundstykker med havregryn og surmelk.
  • God Brownie uten egg og melk. Brownies uten egg!
    God Brownie uten egg og melk. Brownies uten egg!
  • Hvordan lage Sukkerlake.
    Hvordan lage Sukkerlake.

Abonner på nettstedet via epost

Oppgi epostadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 989 andre abonnenter

Kopirett © 2021 MinMatgaleVerden | Drevet av Astra