Hopp rett til innholdet
MinMatgaleVerden
MinMatgaleVerden

Instagram

minmatgaleverden

Så var vi her igjen. Jeg hører podcast! Blir ins Så var vi her igjen.
Jeg hører podcast!
Blir inspirert!
Voila!☝️
Og det er altså igjen disse to damene fra Sverige, som nå er blitt mine to favoritt-poddere.
@diadonna 
@jenniewallden 
Og deres matpodcast: Maten och livet. Jeg vet ikke jeg, men jeg blir så himla inspirert og glad av å høre på dem!
Samtidig fikk jeg bursdagsgave fra Guttene i dag!
Oljer og eddik fra @olivenlunden1830 på Galleriet her i Bergen. En utrolig søt og hjelpsom ung dame der, som tok salaten min til enda et nytt nivå!

Og husk. Kalde poteter fra middagen er DIGG i salat. Spesielt med litt piment d’espelette chili fra @olivenlunden1830 . Og krutonger med surdeigsbrød stekt i hvitløk og chili-olje satt og en ekstra spiss på det hele. Egg, hjertesalat, paprika, fetaost. En mettende og skikkelig god salat. Rundet av med ekstra god olivenolje. 

For en god dag! 
Og foreløpig har jeg bare spist et stykke tebrødstang .....selv om en bit til er nært forestående😬

#salat #matenochlivet #salatinspiration #sallad #salladsinspo #salad #saladinspo #godtno #matprat #middag #middagsinspo #middagstips #middagstipset #middagshjälpen #matbild #matbilder #madbilleder
Går du av og til på en smell? Med for mye søtsa Går du av og til på en smell?
Med for mye søtsaker?
(Her skal du helst svare ja.😑)

Som du allerede har skjønt, så gjør jeg det. Og i går var en sånn dag.

Og det var vaniljekremen
 i kjøleskapet sin skyld!
(For det er godt å ha 
noen å skylde på!)

Her er hva som hendte:💁‍♀️

Jeg kom hjem fra jobb, fant frem ørret, grønnsaker, ris og linser!
Laget SUNN middag.

Men så var det den vaniljekremen i kjøleskapet, som sikkert snart gikk ut på dato 😬(løgn) og før jeg visste ordet av det, var en halv bolledeig satt mens jeg laget middag. 

Problemet var jo at etter middag var ikke denne bolledeigen ferdig, og jeg var søtsugen.😳🤤
Plutselig satt jeg med en diger skål is i sofaen!
«Jaja, det er jo lenge til gjærbaksten blir ferdig» 
tenkte jeg mens jeg gjøv innpå med is. Såååå godt!

Når tebrødstangen med vaniljekrem, melisglasur og kokos bar et faktum,  var jeg hverken sulten eller søtsugen.

Men har man fersk gjærbakst så spiser man  jo!!😋
Så to digre biter sklei rett ned.
Åh, som jeg koste meg.🥰

Og hadde det bare endt her, så skulle jeg ikke sagt noe.
Men litt før sengetid så jeg det siste, relativt store, stykke av bringebærostekaken i kjøleskapet.🤭
«Ånei, det var jo den jeg skulle spise, hvorfor spiste jeg is og laget tebrødstang?»🙆‍♀️
Men den kaken var jo så god....
Plutselig hadde jeg spist den og!🤭

Og da var jeg litt kvalm.🤢

Kvalm og skamfull gikk jeg til sengs i går. Tenk å trøkke i seg så mye søtt på en kveld!

skjer dette deg og iblant?
(Her skal du helst svare ja! 😑)

#søtsug #sukkeravhengig #tebrødstang #skolebrød #søtgjærbakst #bekjennelse #godtno #matprat #bakeglede #gjærbakst #bageglæde #bakglädje
På tirsdager har vi ofte fisk. Har du en fiskeda På tirsdager har vi ofte fisk.

Har du en fiskedag? 
(Eller kanskje flere😬)

Her har jeg ovnsbakt ørret med soya og smør. Med ristede sesamfrø
Basmatiris blandet med linser som jeg kokte i kyllingbuljong.
Og en salat med finstrimlet gulrot og fenikkel. Vårløk og asparges.
Med vinaigrette. 
Soyasmøret som ørreten var bakt i smakte digg som saus på «linse-risen» 

#middag #middagstips #middagsinspo #fiks #ørret #3iuka #spismerfisk #middagshjälpen #matinspiration #matinspo #dagensmiddag
Nudler! Skikkelig «comfort food» Bare sette seg Nudler!
Skikkelig «comfort food»
Bare sette seg i sofaen med en god skål nudler og et sprøstekt egg.

Her har jeg brukt to forskjellige type nudler, (for å få brukt opp rester fra skuffen 🥸)
Kokt dem for seg.
Laget en «paste» av løk,paprika, ingefær chili og hvitløk
 (moste sammen)
Blandet i soya, fiskesaus og tamarind (tamarind kan erstattes med noe søtt-sukker-honning brunt sukker etc)
Blandet dette i nudlene.
Strødde over litt kylling og fersk vårløk. Og et stekt egg.

Verdens beste kosemat!

Spiser du mye nudler?

#nudler #comfortfood #egg #food #foodporn #matglede #madglæde #madinspiration #madopskrifter #matinspo #matinspirasjon #matglädje
Dukkah til frokost? Ja hvorfor ikke? Dette var mi Dukkah til frokost?
Ja hvorfor ikke? 
Dette var min søndagsfrokost.
Den smakte skikkelig godt, og den føltes virkelig sunn.

Grønnsaker og yoghurt naturell,
Med smaksrikt «nøtte-krydder» 

Har du laget Dukkah?

Her får du min variant💁‍♀️

Dukkah!

120 g hasselnøtter
120 g sesamfrø
50 g valnøtter
10 g korianderfrø
10 g spisskummen 
5 g paprikapulver 
Et dryss pepper
Et dryss chilipulver
To gode klyper med salt.

Sett ovnen på 200* (eller bruk tørr stekepanne) legg hasselnøtter på bakepapir og rist/bak dem ca 8 min til de blir toastet men ikke brent! Følg godt med. Ta dem ut, avkjøl og legg i et kjøkkenhåndkle. Gni dem sammen til skallet har løsnet. Hell i foodprocessor

Legg så på samme bakepapir sesamfrø, korianderfrø og valnøtter
Inn i ovnen noen minutter så de blir ristet men ikke brent , følg godt med her og, såvidt farge på sesamfrøene!
Hell i blender.
Ha i resten av krydderne og mix til ønsket konsistens. Ikke helt finmalt.
Oppbevar på krukke i skuff og det holder seg leeeenge. 

#dukkah #nøttemix #kryddermix #smaksforsterker #smaksrik #middeløstmad #dukkaheggs #påskeinspirasjon #egg #hasselnøtter #bramat #merav #nøtter #smaksrik
Sjokolade-ostekake med eggelikør. Til vanlig har Sjokolade-ostekake med eggelikør.

Til vanlig har jeg laget denne med baileys, men nå var det eggelikør jeg hadde, og det ble akkurat like godt!

Her har du oppskriften 

Sjokoladeostekake 
med Baileys/eggelikør

175 g sjokoladekjeks 
55 g smeltet smør

225 g mørk kokesjokolade
225g melkesjokolade
55 g sukker
350 g kremost naturell (philalelphia)
4,25 dl kremfløte
5 ss Baileys

  
Knus kjeksene og bland de med smeltet smør.
Trykk de ned i en bakepapirklett 22* form og sett i kjøleskap minst en time.
  
Smelt sjokoladen i vannbad og rør den forsiktig sammen når den er smeltet.
La den avkjøles litt.
  
Pisk sammen kremost og sukker til en fin krem.Pisk fløten akkurat stiv og bland den i kremosten.
  
Bland sammen med sjokoladen, pisk det sammen med en visp for hånd.
  
Ha i Baileys/ eggelikør og rør til du får en fin sjokoladekrem.
  
Ta frem bunnen og ha blandingen over, smør overflaten jevn.
Sett i kjøleskap til den stivner helt, minst 3-4 timer.
  
Dryss overflaten med god kakao og pynt gjerne med bær.
Kaken er herlig mektig
og det gjør seg veldig med bær til,
risp, jordbær, blåbær., bringebær.....

Bunnen blir knasende god med sjokoladebiter i.

Og kaken tar seg godt ut på et festbord.

Tagg meg gjerne om du prøver oppskriften 👏🙋‍♀️

#ostekake #sjokoladeostekake  #bailys #eggelikør #sjokolade #kale #kakeoppskrift #kakeoppskrifter #kageopskrifter #kageopskrift #tårta #tårtrecept #recept #kakeglede #kageglæde #tårtglädje #kakeglad #kakebaking #godtno #philadelphia
Bringebær-ostekake. En rosa drøm av en kake. P Bringebær-ostekake.

En rosa drøm av en kake. 
Perfekt når man skal feire en venninne, som jeg gjorde i går. 🎈🎉

Kaken er lett å lage.💁‍♀️
Her behøves ingen ovn.🤷‍♀️
Og så er den veldig lett å spise.....🤦‍♀️

Bringebær-ostekake.🌟🌸

Bunn:
150 g digestive-kjeks/havrekjeks
50 g ristede hasselnøtter
100 g smør

Rist nøttene i tørr stekepanne.
Legg dem i et kjøkkenhåndkle og gni av mesteparten av skallet. 
Mal dem i foodprocessor, sleng i havrekjeksene når de halv-malt ogha til sist i smeltet/mykt smør.
Trykk massen ut i en 20» springform med bakepapir i bunnen. 
Sett kjølig.

1 pk gelé bringebærsmak 
2,5 dl vann (eller lag gelé selv)
1/2 beger (150g) creme fraîche/ seterrømme
100 g kremost naturell
0,25 dl melis
1,5 dl kremfløte
200 g frosne bringebær

Lag gelé som det står på pakken. (Men bruk kun 2,5 dl vann!!) 
Lager du egen gelé, så lag den sterk med god smak.
Avkjøl, rør i den innimellom.

Pisk kremfløten stiv med melis (myk-stiv - ikke stiv-stiv)
Pisk så sammen kremost og rømme.
Bland disse sammen, (forsiktig for hånd) 
Og når gelèen er kald vendes også denne forsiktig i.
Her må du røre litt for å få det til å blande seg, men IKKE pisk elektrisk. 
Bruk slikkepotten og vend inn til alt blander seg. 
Sett kjølig litt, men ta den ut før den begynner å stivne.
Har du plast-kant kan du legge dette rundt kanten i formen nå, så blir den enklere å ta av. 
Hell halvparten av oste-fromasjen over kjeksbunnen.
Strø på frosne bringebær
Hell resten av massen over. Smør utover så du får en fin topp.
Sett kjølig noen timer så den stivner helt.
Fjerne forsiktig fra formen, sett på fat og strø på strøssel,
eller ferske bringebær om du har.

#godtno #ostekake #bringebær #bringebærostekake #kake #kakeprat #kakeglede #kaker #kageglad #kageglæde #tårta #tårtglädje #hallontårta #kakebaking #matprat #foodphotography #cakephotography #kakebilde #cakeporn #bringebærkake
Jeg skal altså holde digitalt cook-along kurs på Jeg skal altså holde digitalt cook-along kurs på nett. Og hva blir det på godt norsk da? 
Digitalt kok-med-kurs? 
Vel. 💁‍♀️Har du lyst å bli med meg hjem på kjøkkenet mitt fredag 23 april? 🙋‍♀️
Så kan vi sammen, eller du kan bare se på, lage mine knallgode kebablefser! Hjemmelaget aioli. Syltet rødløk. Kylling og salat til å fylle lefsene. 😋Kyllingen kan du jo lett bytte ut med halloumi eller kylling-look-alike hvis du vil det. 😊
Vi skal skåle i et glass bobler 🥂eller hva du måtte ønske å ha i glasset. Og være litt sosial, på nett, som seg hør og bør i «disse tider» (gu kor lei eg er av «disse tider»)🤦‍♀️
Så, være sosial, lære noe nytt, møte nye mennesker....gu kor eg gleder meg! 
Blir du med?
Gå inn på hjemmesiden 
www.yesunvrs.com og meld deg på. 
Ligger og i min bio.
99 spenn for en fredagskveld med meg? «Gittvekk» spør du meg 😅

@yesunvrs 
#cookalong #matkurs #kebablefser #kebab #hjemmelaget #yesunvrs
Load More... Follow on Instagram

Siste kommentarer

  • Kjersti til Brunet Smør-Brownie med valmuefrø

Søk i bloggen.




Kategorier

Siste innlegg

  • Bringebær ostekake
  • Parmesan tarletter
  • Enkel Sitronis
  • Enkel sitronmarengspai
  • Sitron-Biskvier med hvit sjokolade.

Bobler hos svigermor

https://www.minmatgaleverden.no/wp-content/uploads/2017/07/19676383_441177169608774_5580928311703371776_n.mp4

Kebablefser og andre gode oppskrifter

Please follow & like us :)

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
fb-share-icon
Twitter
Visit Us
Follow Me
Tweet
Instagram




Personvern & cookies: Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet aksepterer du dette.
For å finne ut mer, inkludert hvordan kontrollere cookies, se her: Cookie-erklæring

Mest populære innlegg og sider

  • Texaskake. Saftig sjokoladekake med rømme!
    Texaskake. Saftig sjokoladekake med rømme!
  • Gode myke baguetter. Alà Big Bite/Subway
    Gode myke baguetter. Alà Big Bite/Subway
  • Koteletter i verdens enkleste og kanskje beste saus!
    Koteletter i verdens enkleste og kanskje beste saus!
  • Bringebær ostekake
    Bringebær ostekake

Abonner på nettstedet via epost

Oppgi epostadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 1 013 andre abonnenter

Kopirett © 2021 MinMatgaleVerden | Drevet av Astra WordPress-tema