Enda flere gode rundstykker fra gamlebloggen, anno 2011
Disse bakte jeg igår,
ble kjempegode og holdbare.
Iallefall var de myke og fine idag,
perfekt i matpakken:0)
Saftige surmelksrundstykker.
2 dl vann
1,75 dl store havregryn
2 dl surmelk
37,5 g gjær (3/4 pakke)
1 ts sukker
1 ts salt
2 ss margarin/olje/smør
1 dl sammalt rug grov.
Ca 6,5 dl hvetemel.
Hell 2 dl kokende vann over havregrynene (skolding)
Når grynene har trukket til seg vesken, trykker du nedi margarinen. (fordi det er gøy at den smelter…)
Eller har i oljen. Hell så i surmelken.
Når surmelken er i blander du alt og sjekker temperaturen.
Bruker du fersk gjær,
ha heller litt lavere enn høyere temp, husk at lang eltetid skaper friksjon,
som igjen skaper varme. (wow, nå hørtes jeg skikkelig intelligent ut)
Elt den lenge og vel, (friskjon vettu;0)) (blæh nå ble jeg eplekjekk:0( )
Sett den til heving, og etter ca en halv time, (avhengig av gjær og varme) har du en heftig deig!
I går brukte jeg hurtig metoden, lag to pølser,
sleng de på plata, kutt i biter og sett til etterheving.
Etterhev ca 30-40 minutter
Stekes i ovnen 15-20 minutter, 200-225*
(sett de gjerne inn på 225*, senk så til 200* Det er i starten de «blåser » seg opp)
Voila, saftige og gode!!
#rundstykker #saftige #surmelk #havregryn #gode #oppskrift
det var jo en super måte å lage dem på også da :=) såg herlige ut
Takk 😀