Hjemmelagde kjøttboller uten egg og melk

Det finnes mye allergier,
men heldigvis nå også mye gode erstatninger.

Her en av tapas-favorittene:

Kjøttboller i tomatsaus!

Sakset fra min gamle blogg.

I konfirmasjonen kommer to som er alergisk mot egg og melk,
derfor laget jeg kjøttbollene med potetmel og soyamelk.
Og det ble skikkelig godt.

Saftige kjøttboller med hvitløk og chili.

Hjemmelaget kjøttboller

600 g  kjøttdeig
400 g svinekjøttdeig
3 ts salt
1 tørket chili
1 kinesisk hvitløk
2 ss potetmel
2 dl soyamelk
1 ts kvernet pepper
1-2 ts cumin
1 ts paprika

  
Miks kjøttdeigene og saltet, bruk kjøkkenmaskin, K-kroken hvis du har kenwood.
Kjøttdeigen  blir god og seig. Ha så i potetmel og krydder, presset hvitløk og chili.
  
Spe med soyamelk (eller vanlig) og la maskinen gå til alt har samlet seg, ikke lenger.
Jeg lot kjøttbolledeigen stå en 20 minutter, sånn at hvitløk og chilli får trekke godt inn.

Form små søte kjøttboller, eller store kraftige om du ønsker,
og stek dem i en god varm blanding av olje og margarin.
Jeg bruner dem godt på alle kanter, og siden disse skulle fryses,
så etterstekte jeg dem i ovnen, 170* i ca 30 minutter.
Vanligvis lar jeg de koke med i kraft/tomatsaus en 5 minutter for å sikre at de er gjennomstekt.

Jeg la mine i en stor aliminiumsform, etterstekte dem, avkjølte dem,
og puttet dem så i frysen.
Jeg tar dem opp av frysen fredag kveld, og varmer dem i sausen lørdag.
På den store dagen!

Mmmm, tenker de gleder seg til å bade i den fyldige tomatsausen…..

Fyldig og smaksrik tomatsaus

Lurt å lage på forhånd om du skal ha mange gjester.

#kjøttboller #utenmelk #utenegg

2 hendelser på “Hjemmelagde kjøttboller uten egg og melk”

Legg igjen en kommentar til fruensvilje Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.