Pressetur til vakre Kiato i Hellas.

Invitert.
Vi landet i Athen og ble hentet på flyplassen, og der startet det hele, for vi ble kjørt til lunsj av en hyggelig gresk sjåfør. For det første, hele området Kiato er bare vakkert. Og byen vi bodde i, Xylokastrou var en rolig og utrolig koselig liten by. Med strand og litt butikker, restauranter og barer, men ikke så mange, bare sånn passelig. Og så kom maten. Altså vi har spist så utrolig mye godt. For maten i Hellas er virkelig unik! Og selv om man spiser fritert ost, og virkelig mesker seg i grillet kjøtt i utallige varianter, så føles maten lett sunn og god, mye takket være den fantastisk gode greske salaten som vi aldri fikk nok av.

Vi fikk besøke en olivenoljefabrikk og var ute og luktet på oliventrærne som var i blomst. Vi var og på lunsj med smaking av oljen samt småretter som paset til

Her var vi på tur topp i fjellene, her reiser faktisk Grekerne for å gå på ski om vinteren. Så her ble det middag med utsikt og litt shopping i de mange små butikkene som lå langs veien.

Vi bodde på et koselig hotell like ved stranden, og hele gruppen trivdes i hverandres selskap.

Det ble og tid til å bade.

Og jeg fikk også shoppet meg en ny jakke i en av de koselige butikkene i Xylokastrou
Som var fin å ha på når vi gikk langs strandpromenaden i solnedgang

Den mest spennende opplevelsen var nok å få se innsiden av en rosinfabrikk. Og alt de gjør for å sikre at rosinene er fri for stener, metall og annet de kan få i seg på veien. Samt hvordan de rangerer rosinene i størrelser, fjerner kvist og kvast og ja, ikke minst smake! For de rosinene var gode altså!

Jeg riste hjem og laget rosinkaramell!
Legg 2 dl rosiner i bløt i kokende vann i min.
Tilsett 2 ss kokosmelk, 1/4-1/2 ts kanel og 1/2 ts flaksalt, mos sammen og du har rosinkaramell.

En nydelig tur, og Kiato kan virkelig anbefales. Det samme kan rosiner og olivenolje fra Hellas.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *