Myke sandwich-brød💯
Disse brødene er perfekt å lage til helgen. Anvendelig og supergode.
Både til frokost, lunsj og brunsj💁♀️
💯Myke sandwich-brød💯
1 dl melk
2 dl vann
Ca 12 g fersk gjær (1/4 pk)
1 ts honning
400 g hvetemel
1 ts salt
Lunk vann og melk, ha i bakebollen med smuldret gjær, honning og mel. Kna i maskin ca 8-10 min (eller for hånd) ha i salt, kna 5 min til, skru opp tempoet på nesten fullt og se at deigen etter et minutt samler seg og så vidt slipper kantene i bollen. Da er deigen perfekt. Heve tildekket 30-60 min. Del i to og form ti lange brød. Legg dem på bakepapirkledd plate og dekk til. Heve i 1 time. Skru ovnen på 230* Lag tre dype snitt med brødkniven, la dem heve ca 30 minutter til. Sprut med vann og stek ca 20 minutter. Skru ovnen ned til 200* etter 10 minutter. Pass på så de ikke blir brent.
Avkjøl på rist med klede på, så de blir myke og perfekt som sandwich-brød👌💯
Skal du lage disse?
Tagg meg gjerne om du prøver😊