Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Rips curd. Når du har eggeplommer til overs. | MinMatgaleVerden

Rips curd. Når du har eggeplommer til overs.

Jeg laget litt for mye marengs her hin dagen,
og endte opp med 5 eggeplommer.
Samtidig hadde jeg tint litt for mye rips til en kake.

Løsningen ble Rips curd!

Curd er en smørkrem som smaker utrolig godt i kaker,
en god variant til vaniljekrem på pavlova,
eller istedenfor lemoncurd i en marengspai.
Og ellers nydelig på brødskiven.

Snart får du og denne lekre desserten her med rips-curd.

Den mest kjente er lemon-curd,
appelsin og lime er også velkjent i den gode smørkremen.
Mener jeg har laget rabarbra-curd og. Var ikke det i Kakekrigen mon tro.

Vel, her får du oppskriften:

Rips curd.

1 dl rips-saus, ca 300 g rips
(Tin og press rips gjennom et dørslag)
Her kan du og forsiktig koke opp ripsen før du siler den,
da blir det litt enklere å få med all jusen.)

5 eggeplommer (Hvitene bruker du til marengs e.l.)
200 g sukker

85 g mykt smør

Ha ripsjus, eggeplommer og sukker i en kjele.
Kok opp på mellomsterk varme, men her skal det ikke koke.
Rør hele tiden, tar ca 15 minutter, litt lengre om du er forsiktig med varmen.
Sjekk på baksiden av en skje, stryk en finger over, hvis blandingen ikke renner er den tykk nok.
Ta av og rør i litt og litt smør.
Avkjøl. Oppbevares kjølig.

#curd #ripscurd #oppskrift #smørkrem #rips #tilovers #eggeplomemr

2 hendelser på “Rips curd. Når du har eggeplommer til overs.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.