Texaskake. Saftig sjokoladekake med rømme!

Denne sjokoladekaken er nok den mest populære oppskrift både her, og på min gamle blogg.
Ikke rart, for denne sjokoladekaken er helt fantastisk!

Saftig og holdbar.

Sjokoladekake med rømme

Min beste sjokoladekake.

Den har vært brukt i alt fra bursdagsfeiringer til jobb.
Og den er rett og slett perfekt!
Saftig og veldig holdbar. Bare dumt den forsvinner så fort fra fatet…

Se også oppskrift mindre variant av sjokoladekaken med creme fraiche

Saftig Texas-sjokoladekake. Texas sheet.

400 g smør
4 1/2 dl vann
1-1,2 dl bakekakao
8 dl sukker
9 dl hvetemel
2 ts natron
1 ts salt
4 egg
1 beger seterrømme/creme fraiche/lettrømme

Glasur

100 g smør
6 ss melk
4 ss bakekakao
1 ts vaniljesukker
350-450 g melis


Smelt smøret, rør kakao ut i kaldt vann og ha i smøret. Kok opp og kok ca 5 min.

Ha blandingen i en stor bolle og ha i sukker, rør så det smelter i den varme blandingen.

Ha i hvetemel, salt og natron, rør godt, men ikke pisk med mikser!
Ha i et og et egg, rør mellom hvert.
ha til sist i rømmen.
Hell røren i en stor langpanne med bakepapir.
Stek 180* 30-40 minutter. Den skal bli akkurat gjennomstekt, men ikke mer!
(30 minutter var nok for min langpanne) Sjekk med kakenål.

Avkjøl på rist.
Lag fyll ved å smelte smør, og blande i resten, juster med melis til passe textur.
Smør kaken og pynt med litt strøssel/kokos.

Sjokoladekake på sitt beste.
Og så enkel å få til!

Holdbar i to uker i tett boks i kjøleskap!!
men tvilsomt at den varer så lenge.

En perfekt kake å lage dagen før, til klubb, konfirmasjon, bursdag eller feiring på jobb.

Se og sjokoladekake dynket med rom

#sjokoladekake #saftig #minbeste #oppskrift

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.