Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Saftig sjokoladekake | MinMatgaleVerden
sjokoladekake

Saftig sjokoladekake

Denne supersaftige sjokoladekaken med masse sjokolade var virkelig en drøm.
God smak av sjokolade.
Saftig bunn som nesten går i ett med fyllet.

Denne var skikkelig digg!

Kaken minner litt om
Texas sheet sjokoladekake – oppskrift her

Men er rikere i smaken grunnet all sjokoladen både i fyll og kake.
Vil du ha en super oppskrift med litt mindre sjokolade, prøv Texas sheet.

Denne oppskriften fant jeg hos Lise Finckenhagen på www.godt.no

Kaken er til en ca 20×30 form

Saftig sjokoladekake.

 

200 g kokesjokolade
1 dl kaffe (jeg brukte karamellkaffe fra Normal – vanlig sterk kaffe helt ok)
1 dl vann
0,5 dl bakekakao
3 dl hvetemel
1,5 dl vanlig sukker
1,5 dl brunt sukkker
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
en klype salt (1/4 ts ca)
2 dl rømme eller kefir/surmelk/biola naturell/creme fraiche
0,5 dl olje
3 store egg

Sett ovnen på 175* 
Kle en form ca 20×30 med bakepapir

Varm opp vann og kaffe, hakk sjokoladen og la den smelte i kaffe og vann.
Bland alt det tørre og visp sammen egg, rømme og olje.
Bland disse to sammen, og ha så i sjokoladeblandingen.
Rør sammen til en glatt røre.
Hell i bakepapirkledd form.
Stek ca 20-30 minutter. (Sjekk med kakenål/strikkepinne)
Avkjøl i formen.

Glasur.

100 g mørk sjokolade
100 g lys sjokolade (Melkesjokolade om du vil eller lys kokesjokolade)
150 g smør
4 ss kaffe (vanlig eller karamellkaffe)
250 g melis
2 ts vaniljesukker

Høvlet sjokolade til pynt hvis ønskelig.
(jeg brukte mørk 70% og hvit sjokolade)

Smelt smøret sammen med kaffe og ha i hakket sjokolade.
La sjokoladen smelte og rør så inn melis og vaniljesukker.
Hvis glasuren skiller seg rør den sammen med litt kaldt vann eller kald fløte.

Bre over kaken og avkjøl til glasuren stivner.


Eller bare spis den med en gang!

Smaker nydelig som den er,
men også veldig godt med litt vaniljeis til.

4 hendelser på “Saftig sjokoladekake”

  1. Så godt, namm! Skal jammen meg prøve ut denne🥰❤️. Kanskje 1/2 ts natron også kunne vært tilsatt fordi det er kefir/syrnet melkeprodukter i oppskriften?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.