Selv om jeg for tiden stort sett baker sunnmørslefsene,
ja, når jeg først baker,
for jeg baker da ikke lefser hver dag.
Så husker jeg at denne oppskriften var veldig enkel og god!
Jeg må alltid teste nye oppskrifter,
og når jeg leser at lefsene er enkle å få til,
så klarer jeg ikke la vær….
Disse lefsene var enkle,myke, og veeeeldig gode.
Jeg laget en liten porsjon, og vips, så var de borte.
Enkle lefser med semulegryn.
2 l melk
300 g smør
2 dl semulegryn
Om lag 2 – 2 ½ kg hvetemel
Jeg firedelte oppskriften, og fikk da fem leiver, lager du full oppskrift får du altså 20 leiver.
Kok opp melk og smør, pisk inn semulegryn når det koker og la det koke til grøt, ca 10 minutter.
Avkjøl 4-5 minutter.
Ha i mel til det blir en deig. Hell den ut på bakebordet, bruk en deigskrape og tilsett mer mel til deigen kan kjevles.
Men ikke mer mel enn nødvendig.
Del i 20 biter (eller 5 om du firedeler, eller 10 om du halverer…)
Kjevle ut så tynt du kan, bruk godt med mel.
Bruk en bakstepinn, vend lefsen over og sleng den på varm takke.
Eller legg lefsen på takke, på din egen måte.
Stek på begge sider til den får såvidt brune prikker.
Legg på et fuktet kjøkkenhåndkle, legg fuktet kjøkkkenhåndkle over, og sett et litt tungt fat på toppen, for å få litt press.
Gjør det samme med de andre emnene, 5 oppå hverandre gikk fint, har du 20 emner, ville jeg gjerne delt det i to bunker…??
Smør lefsene med like mengder smør og sukker som du rører godt sammen.
Her kan du og bytte ut sukker med melis.
Jeg liker og å tilsette 1-2 ss fløte som piskes godt inn i smurningen.
Smør og brett lefsene. Jeg bretter oppe og nede mot hverandre, bretter sidene såvidt inn,
smører de innbrettede sidene og bretter sammen til en lengde som skjæres i biter.
Lefser til jul…så godt!
#lefser #oppskrift #tynnlefser #jul
disse såg deilige ut,kanskje jeg må bake lefser selv til jul,vi får se,takken står iallefall på kjøkkenbordet
Ja når takken allerede står på bordet er det jo fort gjort 😀
jepp,nå står grøten og kviler 4 min så blir det ca 10 lefser på meg i dag + en porsjon til med mørlefser etterpå ,den deigen står i kjøleskapet no ,koser meg i ruskeværet
disse lefsene blir en tradisjon,supergode og superenkle,tusen takk for super oppskrift :))
Å så bra! Og takk for kommentar, kjekt å ha sånne under oppskriften, for da kan andre og se at de virkelig var enkle og gode 🙂
Må deigen kjevler ut med en gang, når den er varm?
Neida, men greit å kjevle når den er lunken.
Synes lefsene ble veldig «tunge» og tette. Skal de være det?
Hei. Nei det skal de ikke bli. Så synd. Av og til blir de sånn om de røres for «hardt» sammen. Ellers kan det være hvetemelet, at det ble for mye. Har ikke så mange andre løsninger dessverre. Lenge siden jeg laget disse, skal se om jeg får prøvd dem igjen og se om det må justeres på oppskriften. Takk for tilbakemelding 💕