Luftige frokost-Scones med havre. (ca 5-6 stk)
55 g iskaldt smør
1 dl sammalt havregryn (kjøpt på helsekost, holli mølle, bruk gjerne havremel/sammalt mel e.l.)
1,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/2 ts salt
1/2 ss sukker
1 dl kulturmelk
Smuldre kaldt smør med alt det tørre.
Bland i kald kulturmelk til deigen akkurat samler seg.
Den kan være litt klisset,
bruk litt mel og legg den på melet bakebord, trykk forsiktig utover,
deigen skal være tykk, 1,5-2 cm. Stikk ut hjerter/rundinger .
Legg på bakepapirkledd plate.
Har du tid så avkjøl dem litt i kjøleskap før steking.
Stek dem på 220* ca 10 minutter
Avkjøl på rist,
nytes lunkne….
God frokost!
#frokost #scones #havre #oppskrift
Scones er godt, og så fine de ble som hjerter 🙂