Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Havregrøt med karamellisert banan | MinMatgaleVerden

Havregrøt med karamellisert banan

Sååååå godt!
De bananene passet utrolig godt til grøten.
Og så knasende mandler på toppen.
Du verden.
Her løfter vi havregrøten til ett nytt nivå.

Inspirasjonen fikk jeg i kokeboken til

Sofia Wood – Vinter hos Wood

Havregrøt med
karamellisert banan.

2 porsjoner

2 dl havregryn – lettkokte
5 dl melk (ekstra lett)
en klype salt
en klype kanel
en klype kardemomme
1 ts sukrin gold (kan sløyfes)

Bland alt og kok mens du rører i ca 5 minutter

Karamellisert banan.

1 stor banan
1 ss smør
2 ss lønnesirup

Smelt smøret i en liten stekepanne.
Skjær bananen på langs i tre lengder.
Stek bananen i smøret noen 2-3 minutter med snittsiden ned.
(På de to ytterste lengdene)
Rist litt på pannen så de ikke setter seg fast.
Ringle over lønnesirup og stek litt til,
før du forsiktig snur bananene og skrur av varmen.
La bananene ligge og trekke til seg smak i sirupen på stekepannen.

Karamelliserte mandler

100 g mandler
1 klype salt
1 ss sukker
2 ss lys sirup

Smelt sirup og sukker i en liten kjele.
La det koke noen minuter.
Rør ned mandlene og se til at alle blir dekket i sirup.
Hell ut på et bakepapir og spre dem  utover.
Knip over flaksalt
Stek i ovnen på 175* ca 10-15 minutter
Avkjøl og hakk i biter.

Server havregrøten med banan og ringle over lønnesirupen fra stekepannen.
Dryss over hakkede mandler.
Og nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.