Gode småbrød! «Fru Nordås`s Bisk»

I morgen skal jeg på revy med klubben,
og i den klubben går datteren til opphavet av disse gode småbrødene!

Denne oppskriften har jeg nemlig fått fra Fru Nordås,
etter at jeg var på besøk der, og fikk «bisk» med disse rundstykkene.
De var så gode at jeg  tusket til meg oppskriften,
som hun har brukt i mange mange år.

Og «Bisk» er et lite mellommåltid tror jeg,
jeg likte ordet så godt, at jeg døpte disse rundstykkene Fru Nordås`s Bisk!
Jeg har forandret litt på oppskriften!

Fru Nordås`s Bisk.

500-600 g hvetemel.
60 g smør
1 ss sukker
1/2 ts salt
3 dl h-melk (eller lett) lunken
1/2 pk gjær
1/2 egg (Pisk sammen et egg, ha halvparten i deigen)
Smør til smurning.
1/2 egg til pensling
valmuefrø

Ha alt i kjøkkenmaskin og la den jobbe deigen godt sammen.
Spar litt på hvetemelet, og bruk bare akkurat så mye mel du må for at deigen såvidt slipper bollen.
La gjerne deigen eltes 10 minutter før du tilsetter mer mel.
Hev tildekket ca 1 time.
Kjevle ut en lengde, ca 70×22
Smør lengden med ekstra mykt smør, her brukte jeg godt temperert kvitseidsmør.

Brett lengden i to og skjær i biter, ca 12 stk

Sett på bakepaprikledd plate og etterhev ca 30 minutter.
Pensle med resten av egget, strø på valmuefrø
Stek på 225* ca 15 minutter. Senk gjerne temp. til 200* etter noen minutter.
Brødene skal bli pent lysebrune og gylne.


Avkjøl på rist.
Oppbevares i brødboks.
Tips! Kan med fordel fryses, lett å dele i to ved tining og putte i brødristeren!

3 hendelser på “Gode småbrød! «Fru Nordås`s Bisk»”

  1. De så veldig gode ut..også så fine bilder av baksten 🙂 Gleder meg til å dra på tur i det «grønne» med noe godt i sekken :)) Ha en trivelig kveld :)) Annebe

    1. Ja, sant det er koselig med mat i det grønne. Er to år siden de bildene ble tatt, ikke fullt så grønt her enda 🙂 Takk, koselig å høre fra deg 🙂

  2. Hanne Beate

    Takk for oppskrift, de må jeg prøve! Ellers er «bisk» et ord jeg bruker om hund, hehe.

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.