Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Indisk Korma. | MinMatgaleVerden

Indisk Korma.

Jeg elsker Indisk mat!
Og nå er det altfor lenge siden vi har hatt det!!

Jeg var innom «gamlebloggen» og fant denne indiske Korma-retten jeg laget for en tid tilbake,
DEN skal absolutt lages igjen, for indisk mat altså….mmmm

Korma,
nok en Indisk favoritt!

Indisk Korma.

1 chili
1 bit ingefær, fersk (20 g ferdig skrellet)
2 ss mandlemel
1 stor ss tomatpurè
3 ss olje
1 toppet ts garam masala
1/2 ts chilipulver
2 fedd hvitløk
3 ss kokosmasse
2 ts Cummin
1 ts korianderfrø, mortet
1/2 ts salt
Varm krydder, mandler og kokos i tørr stekepanne, ca 5 minutter. Ikke for sterk varme så det brenner

Ha alt i en foodprocessor/stavmikser, sammen med resten av ingrediensene.
chili, hvitløk og ingefær hakkes i små biter

Mos til en grov purè. Tilsett litt mer olje om den blir for tykk.

1 moden mango (to i oppskriften, jeg hadde bare en, bruk gjerne 2)
1 stor rødløk
1 boks kokosmelk
2-3 dl kyllingkraft/buljong
(Har du nigella-frø kan disse og tilsettes)
4 kyllingfilèt 

Mos mango og halve løken sammen med krydderpastaen.
Tilsett litt vann hvis det blir for tykt.
Stek resten av løken, som er skjært i biter, i litt olje til den blir myk.
Tilsett pasten i pannen med løk, varm opp.
Ha i kokosmelk og buljong, og til sist, kylling som er skåret i mindre biter.
La gryten småkoke 20-30 minutter.

Server med gode naan-brød, mango-chutney og ris.

Naan-brød kan fryses og tas opp etter behov.
De blir nok LITT tørrere enn helt ferske, men varmet i ovnen,  fullgod i en travel ukedag.


Utrolig god middag!

#oppskrift #indisk #middag #hjemmelaget

2 hendelser på “Indisk Korma.”

Legg igjen en kommentar til Lady August Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.