Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Butter chicken! | MinMatgaleVerden

Butter chicken!

For det var nemlig etter nok en gang høre Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen skryte uhemmet over butter chicken,
at jeg endelig tok skrittet å laget det.

Og det var like godt som han bedyret.

Jeg er fortapt, og har funnet min yndlings Indiske rett!

Sammen med hjemmelagde naan-brød ble dette en helt herlig middag.

Jeg brukte oppskriften jeg fant hos Elinlarsen.net

Butter Chicken.

800 g kyllingfilèt
3 fedd hvitløk, revet ( garlic card)
25 g fersk, skrellet ingefær, finrevet
salt
4 dl naturell yoghurt
1 ts chili
1 ts gurkemeie
1 ts garamasala
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje

Skjær kyllingfilèt i to (en tykk og en tynn bit)Bland alle ingrediensene til marinaden,
legg kyllingen i og mariner i kjøleskap 4 timer, gjerne over natten.

Sett ovnen på 250* bruk grillelementet. Legg de tykke kyllingbitene på bakepapir (tørk av litt av marinaden)og sett under grillelement,
(et hakk over midten) stek 5 minutter, legg i resten av kyllingen, stek ca 12 minutter til gjennomstekt.
Avkjøl litt og skjær i passe små biter.

Saus.

20 g smør
5 g ingefær, skrellet og finrevet
2 kardemommefrø, støtt i morter
5 små korianderfrø, støtt i morter
1 laubærblad
2 nellikspikre
3 ts garamasala
2 ts gurkemeie
2 ts chili
1,5 ss tomatpurè
3 ss sitron
100 g smør
1,8 dl kremfløte
1-2 ss sukker

Smelt smøret og fres krydderiene. Fres inn tomatpurè (ikke for sterk varme)
og sitron, ha i litt og litt smør mens du rører, hell i kremfløten og smak til med sukker,
1-2 ss, såpass bør det være for riktig smak.

La sausen småkoke 5-6 minutter. Ta ut nellikspikre og laubærblad og blend sausen med en blender/stavmikser.
Sil så sausen gjennom et dørslag, bruk vann og sil igjennom til slutt for å få med all sausen,
Litt vann tynner sausen som er litt tykk. Kok forsiktig opp sausen.

Tilsett kyllingen ved servering .


Fantastiske smaker.


Server med naanbrød, ris og mangochutney om ønskelig.
Her var så mye smak at jeg fremdeles får vann i munnen når jeg tenker på det….

3 hendelser på “Butter chicken!”

  1. Ååå… Tenkte først «yes! Dette kan eg lage til middag i morgen!» Men så var det en så uendelig lang liste over ingredienser, at det tok helt motet fra meg! Skulle ønske eg hadde litt av din matlagings glede. Nei, det blir nok fiskeboller i hvit saus igjen… ?

    1. Ja akkurat denne er litt voldsom! Passer best en søndag 🙂 Burde egentlig laget en forenklet versjon av den, sånn til hverdags, for den er alt for god til at den skal ta motet fra noen! 🙂

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.