Kebab-lefser

Eller tynnbrød som de sier i Sverige.

De ble store, myke og gode…

Tror noen blir fornøyd med middagen i dag….

Kebab-brød

ca 650 g hvetemel
1 ts salt
4 dl lunkent vann
4 ss romtemperert smør
5 ss lunkent vann
1 ss sukker
3 ts rørrgjær.

Ha 5 ss lunkent vann, sukker og gjær i bakebollen, la stå til det begynner å gjære/løse seg opp
Ha i vannet og nesten alt melet, la maskinen kna deigen sammen, ha i temperert smør i biter.
La maskinen kna deigen 15 minutter, kraftig siste 5 minutter.
Hev tildekket 1-1,5 time

Sett ovnen på minst 250*, gjerne med grillelement også på.
Sett i en plate, litt over midten.

Del i 8-9 emner. Bruk mel og lag boller, Legg tildekket 5 minutter.

Bruk hendene og dra bollene utover, fortsett med et kjevle, og kjevle stort til en tynn leiv.

Sleng leiven utover den varme platen og la den steke til den såvidt har fått noen brune prikker.
Her kan man kun steke en om gangen, ellers blir de for tykke.

Legg det stekte  brødet på et kjøkkenhåndkle med et kjøkkenhåndkle over, legg gjeren litt press på toppen,
et fat med litt vekt på e.l.

Når de er kalde oppbevares de i plast

Fyll en med hva hjertet behager.

F.eks stekt kyllingfilèt med kebabkrydder (fra asiatisk butikk) sammen med gulrøtter, blomkål, paprika og løk i biter.
Godt….
#kebablefser #kebab #brød #middag #oppskrift

2 hendelser på “Kebab-lefser”

Legg igjen en kommentar til fruensvilje Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.