Kjempeloff med havregryn og gulrot.

I helgen laget jeg en kjempeloff med havregryn og gulrot.
Saftig godt brød som holder seg i flere dager.
Jeg brukte enda litt mer gulrot i deigen da det plutselig var overflod i kjøleskapet,
men her får den du orginale oppskriften min 🙂

Selv om Gubben klager litt over skiver som er så store at de må ristes to ganger i brødristeren,
fortsetter jeg med kjempeloffene.
Denne gang en litt sunnere variant med havregryn og gulrot.

Den smakte utmerket til sen frokost,
samt blir perfekt til krabbe og kyllingvinger til kvelds.

For ikke snakke om litt god matpakke på en mandag…..

Jeg startet dagen før med en hevedeig,
noe som gir god smak og litt karakter til brødet.

Kjempeloff med havregryn og gulrot.

2 dl kaldt vann
200 g hvetemel
1 klump gjær, på størrelse med en ert. /ca 1/4 ts tørrgjær

Bland sammen og la stå tildekket på kjøkkenbenken over natten.

Dagen etter:

7 dl lunkent vann
3 dl økologiske havregryn
ca 4-5 dl finrevet gulrot (to ganske store gulrøtter)
25 g gjær
4 ss olivenolje
1 ss salt
1,1  kg hvetemel (+ ca 150 g helt til sist)

Ha alt i kjøkkenmaskinen og la den kna deigen minst 10 minutter i rolig tempo.
Kjør opp tempoet noen minutter. Se om deigen såvidt vil slippe bollen,
eller om du kan ta forsiktig på den uten å få deig på fingrene.
Henger deig igjen på fingrene, tilsett litt mer mel og kna videre, opp i hurtig tempo,
gjenta til deigen viser antydning til å slippe bollen,
og/eller til du såvidt kan ta på den uten at deig henger igjen på fingertuppen.
Jeg brukte 150 g ekstra mel,
dette er individuelt fra gang til gang.

Sett til heving minst 1 time tildekket.
Bruk mel og klask deigen litt i bakebordet, brett inn kantene og stram den sammen så den holder på formen.
Legg den på tvers av et bakebrett med papir under.
Dekk forsiktig og hev ca 30-40 minutter. Stryk gjerne litt siktet rugmel på toppen, hvetemel har lett for å bare bli brent.
Melet er også bare til pynt, så hopp gjerne over den detaljen.
Ta gjerne av dekke de siste 10 minutter, det gjør det lettere å snitte brødet.
Snitt med en ekstra skarp kniv/barberblad/tapetkniv, 4 skrå snitt.
Sett brødet inn på 220* varmluft, og spray samtidig inn litt vann for å få litt damp i ovnen.
Stek 20 minutter og skru så ned til 190* stek ytterligere 20 minutter, brødet skal høres hult når du dunker legg i bunnen av det.
Stek litt mer om nødvendig.

Avkjøl på rist.
Skjær gjerne skiver av en del av brødet og frys, perfekt å lage store gode ostesmørbrød av!

Lykken er et nystekt brød!

#brød #oppskrift #loff #havregryn #hjemmebakt #gulrot #godt

2 hendelser på “Kjempeloff med havregryn og gulrot.”

  1. ja dette var et kjempebrød )og så flot som det var også.Her blir det noen damer til kaffe i morgen,så jeg bakte 3 eggloff i dag,men jeg gikk for 3 små brød )

    1. Ååå, eggeloff er så godt. Og 3 små brød er mer praktisk faktisk 😀 Kos deg med besøk i dag <3

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.