Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Sjokoladekake fra 1936 | MinMatgaleVerden

Sjokoladekake fra 1936

Her kommer en gammel spesial.

Jeg har fått låne, på antagelig 6 året,
STOR KOKEBOK
For større og mindre husholdninger.
Av: Fru Henriette Schønberg Erken!

Dette var iflg min mor denne kokeboken som «gjalt» i gamle dager!

Jeg ville lage en sjokoladekake, en gammeldags sjokoladekake,
og det viste seg at i følge Fru Henriette,
så er det altså sukkerbrød med sjokoladefyll!

Så da ble det det da!

Her får du oppskriften som den står,
litt hjelp skal du få ang steketemperatur og tid,
for se det mente fru Henriette at en fikk finne ut av selv,
eller kanskje de ikke var helt samme temperaturmåler på ovnene på den tid!

Sjokoladekake.

5 egg
200 gr. sukker
175 gr hvetemel
1/2 teskjeer. bakepulver

Eggene vispes 10 minutter, tilsettes sukkeret og bollen settes i en gryte med kokende vann, vispes til l u n k e n t,bollen tas opp, og man visper videre til eggedosis. Melet has i med forsiktighet, likeså bakepulveret. Stekes i smurt form ved svak varme. Når kaken er avkjøle deles den i 3 deler langsefter. Smørkremen legges mellom lagene og oppå, samt litt på sidene.

Smørkrem:
180 gr. utvasket smør
100 gr. flormelis
2 spiseskjeer kakao
2 eggeplommer

Alt røres koldt. Over kaken drysses reven sjokolade og hakkede pistacier eller mandler.

Så enkelt var det!
Jeg halverte oppskriften og brukt en 17″ form.
Her kan du altså bruke en 24″ form til denne mengde, men ha litt bakepapir rundt og oppover kantene på formen så ikke den renner over når den hever seg.
Jeg stekte min på 165* i 30 minutter.
Mulig du må steke 10 minutter lengre  for større form, sjekk med kakenål e.l.
La den hvile noen minutter, løsne kaken fra kantene og sett den opp ned med formen over seg til avkjøling,
på den måte unngår du at den synker i midten, og den holder seg saftig og god.

Utvasket smør er antagelig mykt smør. Jeg oppbevarer mitt i romtemperatur, det blir aldri stående for lenge her…
Det skal dog være bra mykt for at man skal kunne smøre et luftig sukkerbrød,
jeg måtte lunke fyll i micro for å få det smurt noenlunde pent på uten å ødelegge hele kaken.

Så der var den, sjokoladekaken fra 1936.
Jeg var litt i tvil om dette kom til å bli en god opplevelse, men må si jeg ble gledelig overrasket over smaken.
Så enkle ingredienser, men smaken ble god!

#sjokoladekake #gammel #Schønberg Erken #storkokebok #oppskrift

3 hendelser på “Sjokoladekake fra 1936”

  1. Så artig å teste ut en «gammel «oppskrift ! Hender jeg kikker i kokebøkene vi hadde på skolen… grunnoppskrifter er liksom de samme… Kaka her så kjempegod…og ganske moderne ut :)) Klem fra Mjøndalen <3

Legg igjen en kommentar til fruensvilje Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.