Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Halloween-kake. Skummelt god sjokoladekake med mango! | MinMatgaleVerden

Halloween-kake. Skummelt god sjokoladekake med mango!

Det er snart Halloween,
og da tar vi frem igjen denne herligheten.

Mørk og skummelt god sjokoladekake,
sammen med lyse lette mango-kremer…..Hallowen!

Og neida, pynten er ikke spiselig….De edderkoppene der kommer frem hvert år de!

Men kaken er så til de grader spiselig…

Og ble godkjent både på jobben og på teaterøvingen.

Godt…..skummelt godt…

Kaken og smaken har jeg satt sammen selv,
dette er min egen kreasjon.

Det er en liten, men høy kake, bakt i en 17″ springform.
Lager du en og en halv oppskrift passer den rimelig bra til en 24″ vil jeg tro….

Halloween-kake. Sjokoladekake med mango-kremer.

140 g smør, mykt
250 g sukker
2 egg
220 g hvetemel
1 ts vaniljeekstrakt
0,5 ts bakepulver
0,75 ts natron
60 g bakekakao
2 dl kulturmelk/surmelk
2 ss kokende vann bladet ut i en ts pulverkaffe

Rør smør og sukker mykt, ha i egg og vaniljeekstrakt, bland det tørre, sikt i røren vekselvis med surmelk.
Ha i kaffen til sist.

Stekes i en 17″ springform med bakepapir i bunn og rundt, over kanten.
I midten av ovnen, på rist, med et vått, oppvridd håndkle rundt.
Stekes ca 1 time og 10-20 minutter, sjekk med kakenål/strikkepinn.
Blir kaken for mørk på toppen, legg et bakepapir på toppen den siste del av steketid.
Fjern håndkle når det er ca 10-20 minutter igjen av steketiden.
Håndkle er der for å få kaken til å steke jevnere.

Når kaken er ferdig stekt og kakenålen kommer ut uten kakerøre,
avkjøles den litt på rist,
Som du ser hever den over kanten.

Riv og brett nedbakepapiret, legg litt nytt bakepapir på en rist, snu kaken ven å legge risten på toppen og forsiktig vende rundt.
Løsne på formen, fjern metallbunnen men skru ringen på plass igjen. Bakepapiret i bunn blir og værende.
Avkjøl opp ned i noen timer. Pakk i folie og la gjerne stå til dagen etter.
Del i fire.

Lag mangopurè av ca 1,5-2 modne mango.

Mangofromasj:

3 plater gelatin
50 g melis
2,5 dl mangopurè (mango most og presset gjennom en sikt)
2-3 ss sitron/lime jus
1,5 dl kremfløte

Legg gelatin i bløt. Varm opp sitronsaft og 2 ss av mangopurèen.
Når gelatinen er myk, klemmes vannet ut og den smeltes i den varme vesken, rør godt!

Ha litt og litt av den kalde purèen i vesken til alt er godt blandet.
Pisk kremfløten stiv, vend den inn. Sett til avkjøling.

Mangosmørkrem.

50 g cocosa (helsekost)
70 g smør
280 g melis
saften av 1/2 liten lime
1,5 ss merringuepulver (kan sløyfes, gjør smørkremen mer stabil)
2 ss mangopurè

Rør smør og cocosa mykt, ha i litt og litt purè og limejus.
Sikt i litt og litt melis iblandet marengspulveret. Rør godt sammen  , la stå i romtemperatur til den skal brukes.

ca en pakke 500 g marsipan.
oransje wiltonfarge
white white wiltonfarge

Fyll med smørkrem i første lag, så to lag med mango-fromasj, deretter smørkrem på topp og og til jevning rundt kanten.

Jevne rundt kanten med resten av smørkremen.

Farge marsipanen i ønsket farge, kjevle ut og legg forsiktig over kaken.
Jevne ned kantene, bruk engangshansker dersom du har negler som lager merker i marsipanen.
Lag perlebånd til kanten om ønskelig (silikonform kjøpt på Ebay)
Avkjøl og la sette seg i kjøleskap en times tid.
Pynt og nyt.

Og kaken kan så klart pyntes til en hver anledning 🙂

#sjokoladekake #mango #mangokrem #mangofromasj #oppskrift #hjemmelaget#halloween

#halloweenkake #edderkopper

4 hendelser på “Halloween-kake. Skummelt god sjokoladekake med mango!”

    1. Den var skikkelig god, sjokolade og mangokrem… Og ja, synes og den er så gøy at jeg tar den frem hvert eneste år 🙂 Er noen år siden jeg bakte den nå. Takk 🙂 Kjekt å høre 🙂

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.