I går hadde jeg klubb, og da serverte jeg denne kaken.
Bringebærostekake med brownie og lakris.
Brownie
2 egg
3 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
4 ss bakekakao
100 g smør
Pisk egg og sukker sammen. Bland hvetemel, kakao og vaniljesukker. Rør i.
Ha i smeltet og avkjølt smør. Hell i en 24″ springform med bakepapir i bunn.
Stek ca 30 minutter 180*
Avkjøl
Bringebærostekake
350 g bringebær (frosne)
100 g sukker
Rør dette sammen når bærene har tint.
200 g kremost naturell
100 g sukker
1 ts vaniljesukker/vaniljeekstrakt
saften fra 1 sitron
5 gelatinplater
2,5 dl kremfløte
Legg gelatinplatene i kaldt vann minst 5 minutter.
Rør sammen kremost og sukker (Fordel at kremosten er romtemperert)
Rør inn vaniljeekstrakt.
Sil bringebærmosen og rør den inn i kremosten.
Bruk en slikkepott og klem mest mulig bærsaft gjennom dørslaget.
Varm sitronsaften i micro og rør inn gelatinplatene.
Bland inn i kremosten. (La den gjerne avkjøles litt)
Pisk kremfløten stiv og vend alt forsiktig sammen
Hell over den avkjølte brownie bunnen. Sett i kjøleskap 4-5 timer til den stivner.
Strip over lakris-saus ved servering.
Jeg tok lakris på halve kaken,
så kunne man selv bestemme om man ville ha med eller uten.
Godt!
#godt #bringebær #brownie #sjokolade #kake #lakris #lakrissaus #ostekake #bringebærostekake #oppskrift #klubb #klubbkake #tips #kremost
Knallgod var den?! Skal prøve å lage den en vakker dag?
Takk 🙂 Så bra <3