Tradisjonell Polsk mat?? Og nå skal vi fylle på!

God morgen.

Og morgenen bringer også i dag sol og fint vær.
Vi har så smått planer om å dra til Sopot.

Hva og hvor mye vi skal fylle på i Sopot
er fremdeles en hemmelighet.

Men altså, når du får spørsmålet av en av de unge på jobb,

«om jeg skal til Polen for å fikse tennene!!»

da er det på tide å gjøre noe!

For det er da vitterlig PENSJONISTER som reiser ned her for å fikse tenna vel??
JEG er ikke noe pensjonist!

Så nå reiser vi til Sopot og fyller på andre ting,
sånn som de UNGE gjør!
For JEG skal ikke se ut som en gammel dame med dårlige tenner!

Etter litt funderinger, har vi kommet frem til at tog ned,
og båt tilbake kan bli en fin opplevelse.

Tog, for å komme ned tidlig og kjapt.
Båt, for å få sett litt og nytt en tur på havet hjem igjen.

Tilbakemelding på om dette er en god plan kommer.

Vi spiste tradisjonell polsk middag i går,

nja,
noen av oss i hvert fall.

Andre var mer bekymret for om noen skulle ha lurt en dråpe dressing i salaten,
enda kelneren hadde forsikret om at den skulle bli servert uten.

Før hun spiste de «Tradisjonelle Polske kyllingpanettene og pommes fritt`en»

Bigos.

Jeg bestilte Bigos.
En tradisjonell Polsk gryterett.
Med surkål, pølser og svinekjøtt.
Denne ble servert med brød.

Først så jeg meg rundt etter smøret.
«Serverer de brød uten smør??»

Men når jeg begynte spise forsto jeg det.
Brødet utfylte den salte gryteretten.
Det grove brødet med solsikkekjerner passet perfekt til. Uten smør.
(Jeg fikk også servert lyst brød, men jeg syntes det grove ble best)

Gryteretten var salt ja, men sammen med brødet ble den utrolig god.
Surkål i en sånn rett balanserer smakene,
og gjør det til en smaksrik og god opplevelse.

Takk for tipset Marlena <3

Dette var egentlig en forrett. Men etter den voldsomme lunsjen på dagen
Med friterte vårruller, svinetunge og stekte nudler, samt en STOR øl,
var en forrett akkurat passe.

Og når vi spiser akkurat passe,
får vi plass til dessert.

Denne inntok vi lengre nede i byen, ved kanalen.
De hadde nydelige kaker der, og jeg ble anbefalt, av han som jobbet der,
å prøve den med mango og pasjonsfrukt.

Frodith tok den med bringebær,
en nydelig mousse, glasert med bringebærgelè på en liten kakebunn.

Min kake ble som mannen hadde lovet.

Kaken er en fest i munnen.

Det er så deilig når smakene gifter seg og lever lykkelig alle sine dager etter å ha møttes i min munn.
En kjerne av mangopure, møter en mousse av pasjonsfrukt, på en sprø bunn.
Kjærlighet!
Og nå har jeg lyst å reise hjem og lage sånne boblekaker.
For jeg vet hvordan jeg skal gjøre det. Og jeg gleder meg til å prøve.

Men først altså,
en tur til sopot. For litt påfyll.
Bilde fra gårsdagen, i mitt nye antrekk.

Thigts, fått av Frodith.
Bluse arvet etter Svigermor.
Sko fra Din sko
Mulberry-veske, fått av Gubben

Håper det blir litt shopping i dag. Og ikke bare påfyll.

Se Frodith blogg for flere bilder av «poseringssyke modeller på 40+

#polsk #mat #bigos

4 hendelser på “Tradisjonell Polsk mat?? Og nå skal vi fylle på!”

  1. Ja, nei dressing er farlig 🙂
    Neida, eg liker ofte dressing, ikkje så begeistret for majones og ketchup

  2. Hanne Beate

    Så masse spennende mat og smaker! Artig å smake på lokal mat når man er på tur. Lekkert antrekk og flott veske! Går det an å spørre hva slags Mulberry?

    1. Ja her er mye godt. Tusen takk 🙂 Hehe, Mulberry`en kjøpte Gubben i Spania….på marked….så tror ikke den er helt ekte, men ikke si det til noen 🙂

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.