Saftig hjemmebakt brød med havre og rug

I morgen har jeg fri,
og jeg tenkte bake et brød.

Kanskje dette?

Brød med skåldet rugmel og havregryn,
det blir bare så saftig og gir en så god smak.

Et sommerlig måltid.

Hjemmebakt er godt!

Nå sitter jeg faktisk og spiser en bar skive,
som slett ikke er tørr,
den er supersaftig og spises lett uten pålegg!

Og dette er altså dagen etter brødet ble bakt!
Jo dette må jeg si meg fornøyd med!!

Saftig havre/rug brød

2 dl havregryn store
2 dl grovt rugmel
5 dl vann, kokende
2 ss smør

50 g gjær
1 ts salt
1 ts sirup
1 dl vann, kokende
ca 6 dl hvetemel


Ha havregryn, rugmel og smør i bakebollen,
hell over kokende vann og la det stå til det blir kaldt.

Ha så i en ny dl kokende vann for å få opp igjen temperaturen,
rør den godt inn i rug/havreblandingen,
ha i resten av ingrediensene og la maskinen jobbe ca 8 minutter.
La deigen heve 1 time under plast.
Form til ønsket brødform/rundt brød.

Etterhev under plast og kjøkkenhåndkle i ca 30-40 minutter.
Stek på 225*, men senk til 200* etter 5 minutter.
ca 30 minutter på store rundstykker, 40 minutter på et lite brød.

Sommer og sol med frokost i hagen.

Laks og Gubbens eggesalat, med litt tangkorn på toppen

#hjemmebakt #brød #rug #havre #oppskrift

1 hendelser på “Saftig hjemmebakt brød med havre og rug”

Legg igjen en kommentar til fruensvilje Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.