Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Årets surstrømming! | MinMatgaleVerden

Årets surstrømming!

Det var surt, både været og surstrømmingen.

Boksen ble åpnet under tak, med hele forsamlingen intimt samlet rundt boksene.
Boksen blir som kjent åpnet inni en pose,
for spruten om kommer når man åpner dem,
vil man ikke ha utover noe.
Den lukten….

En av boksene sprutet godt på hånden til surstrømmings-verten når han åpnet.
Hvis det er lov å skrive….

Vi hadde så klart drukket oss litt opp på forhånd.
Det må man nesten når man skal spise surstrømming.

Lakk-buksen var valgt med omhu, her skulle ingen surstrømming-saft trenge gjennom!

De som hadde lovet å drikke surstrømming-saus, dro raskt frem glass som de fylte med lake.
Og så shottet de!
Shottet surstrømmingslake! Surstrømmingssaus i glass!

Årets nykommere som var av den yngre garde,
kastet seg på trenden og shottet hvert sitt glass de og.
En av dem måtte dog bort til kanten og brekke seg litt etterpå.

De fleste av oss smakte på fisken.
Utenom han som hadde med seg legeerklæring fra sin egen lege!
Om at han var sterkt ALLERGISK mot sutrstrømming!

Noen måtte jobbe litt for å få den ned.
Jeg klarte meg merkverdig bra.
Har egentlig mest problemer med fingrene,
som lukter død etter å ha tatt i fisken.
Og så kan jeg jo ikke la være å lukte på dem…

Denne gangen kunne jeg også klare finne ettersmaken av blåmuggost i munnen.

Vi satt oss etterpå inn og spiste på skikkelig vis.
Med tynnbrød, poteter, creme fraiche, rødløk og fisk.
Og med tynne fileter var det slett ikke verst.
Den salte fisken gifter seg med det litt søte tynnbrødet, syrlig creme fraiche, sterk løk og lunkne poteter. Et av medlemmene spiste TRE lefser! Med TO store fileèter i hver! Eller var det tre?
Han er klart kommet lengst av oss alle.

Men, de som brakk seg mest de første gangene,
er forbi breknings-stadiet. Vi er alle kommet et hakk lengre.

Så hvem vet, en dag sitter vi muligens seriøst og koser oss med surstrømming.

Det beste med kvelden i går var den ved-ovnsstekte pizzaen!
DU VERDEN så god den var!

Her snakker vi pizza!
Himmelsk godt!

Årets surstrømming er forbi.
Like morsomt i år som foregående år.
Og LITT bedre på smak.

Jeg gleder meg allerede til neste år!

4 hendelser på “Årets surstrømming!”

Legg igjen en kommentar til Frodith Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.