En perfekt avslutning på et godt måltid.
Eller en fantastisk slutt på en kjedelig mandagsmiddag?
DU bestemmer.
Men denne burde du prøve!
Sjokoladepannacotta-porsjonskake.
To porsjoner. (Event. tre små)
50 g havrekjeks
2 dl kremfløte
0,5 dl h-melk
2 ss brunt sukker
Noen saltkorn (kan sløyfes)
1 liten vaniljestang/1/2 stor tykk vaniljestang
2 gelatinplater
100 g sjokolade (Jeg brukte dronningsjokolade)
Knus havrekjeksene og legg dem i porsjonsformer.
Jeg brukte Gubbens whiskey-glass
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang splittet på langs og med frøene utskrapt.
Ha både frø og stang i kjelen.
Kok opp på mellom-svak-varme så smakene får trekke godt ut i melken.
Rør innimellom så vaniljefrøene sprer seg godt.
Når den har fått et lite oppkok klemmer du vannet av gelatinplatene og rører dem inn.
Hakk sjokoladen i biter og legg i en skål.
Legg over et lite dørslag og hell blandingen gjennom.
La stå et lite minutt og rør så sjokoladen inn i fløteblandingen.
La stå og rør innimellom mens den avkjøles.
Rør godt for å få en blank og fin sjokolade.
Vent til pannacottaen akkurat har begynt å stivne,
sånn at den legger seg ovenpå kjeksene.
Jeg har valgt å ikke ha smør i kjeksene,
de blir sprø smuler som smaker himmelsk til!
Men om du vil ha en stiv bunn smelter du smør og har i.
Avkjøl i kjøleskap ca 3-4 timer, gjerne over natten.
Det var altså utrolig godt!!
Jeg lover! Denne burde du prøve!
ja ja,no er det for seint i dag,og jeg som elsker sjokolade desert ) men du minnet meg på desert og jeg kommer på att vi har rester av rips,kremfløte og vaniljesaus i kjøleskapet ))
Mmmmmmm, rips er godt altså! Kos deg 🙂
Hvor mye sjokolade ????
100 g sjokolade. Har ført det på nå. Takk for du spurte så jeg fikk fikset det 🙂