Verdens beste havrekjeks!

Havrekjeks er ikke noe jeg baker så ofte,
men når jeg først gjør det,
blir jeg ofte helt besatt.
For det ER SÅ GODT!
DSC_5275
Sprø og smakfulle kjeks,
som smaker vidunderlig med brunost på,
men like godt uten, for de er så søte og gode.

Oppskriften fant jeg i et Hjemmet jeg kikket i på jobben,
men jeg tilsatte salt, for jeg elsker når kjeksen blir sånn skikkelig rik i smaken!
Disse blir skikkelig sprø , søte og gode!

Verdens beste havrekjeks!

Ca 25-30 stk Kommer an på tykkelsen.

125 g smør
0,75 dl melk
125 g havregryn, lettkokte
125 g hvetemel
75 g sukker
1 ts hornsalt
1/2 ts salt

Smelt smøret og ha i melken. Bland det tørre og ha i melkeblandingen. Rør godt sammen,
dette kan gjerne gjøres for hånd.
Leg deigen i kjøleskap noen timer eller over natten til den blir helt kald og hard.
Kjevle ut tynt, bruk hvetemel, deigen vil være klisset og bør jobbes minst mulig med, så bruk mel, og stikk ut rundinger eller ønsket form.
Legg på bakepapirkledd plate og prikk dem med gaffel. (Bruk en palett om de henger litt fast i kjøkkenbenken tross melet.
Stek på 190* i  12-15 minutter. Avkjøl på rist til de blir helt kalde.
Oppbevares i tett boks.
Smaker fortreffelig med ost på!
DSC_5278

 

2 hendelser på “Verdens beste havrekjeks!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.