Notice: Funksjonen _load_textdomain_just_in_time ble kalt feil. Innlasting av oversettelser for tekstdomenet astra ble utløst for tidlig. Dette er vanligvis en inikasjon på at noe kode i utvidelsen eller temaet kjører for tidlig. Oversettelser bør lastes inn med knaggen init eller senere. Se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 6.7.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 630 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 638 Frokost-tips til helgen. | MinMatgaleVerden

Frokost-tips til helgen.

Det er deilig med lange late frokoster i helgene,
og Belgiske vafler er virkelig veien å gå.
Kjøper du litt frosne jordbær, tiner og rører med sukker og har til vaflene,
ja så sitter du faktisk på en sky i himmelen og spiser frokost.
Himmelsk godt altså!

Belgiske vafler 12 stk. Stekt i silikonformer fra Lekùe.
De kan selvsagt stekes i belgisk-vaffeljern og, eller du kan forsøke i vanlig vaffeljern.. men det har jeg altså ikke prøvd.

Belgiske vafler

2 store eggeplommer (eller 3 små)
50 g sukker
1/2 ts havsalt
1,5 ts vaniljesukker
12 g fersk gjær
250 g hvetemel
2 dl helmelk
1,5 vann, varmt
75 g smør, smeltet
2 store eggehviter (eller 3 små)

Pisk sammen eggeplommer og sukker, pisk inn det tørre og spe med vann og melk som du og rører gjæren ut i
(Bland varmt vann og melk til svakt lunken veske) rør inn smør.
Stivpisk eggehvitene og rør inn til sist

La røren hvile en time, legg et kjøkkenhåndkle over.

Hell i former, er det lenge siden du har brukt silikonformene kan det lønne seg å gni litt smør på toppene.
Husk å la silikonformene stå på platen/risten når du heller i røren, ellers kan det bli mye søl.

Stek vaflene på  ca 220* i ca 6 minutter.
Ta dem ut, snu dem over på en plate med bakepapir, sett dem inn igjen og stek til vaflene får en pen gylden overflate, ca 5 minutter

Avkjøl på rist, nytes gjerne lune mens de er sprø og fin i kantene.

4 hendelser på “Frokost-tips til helgen.”

  1. NAM det der ser supergodt ut! Det dumme er at jeg ikke får testa det ennå for jeg lever liksom uten hvetemel for tiden. Ikke at jeg har glutenallergi eller noe men jeg blir så gal i magen av det og nå tror jeg at jeg har løsninga. I all hvetemel finnes muggsopp nemlig og jeg tror det er her problemet til mange dårlige mager ligger. Nå er det sånn at ultrafiolett lys dreper muggsopp, så nå må jeg bare lage en ultrafiolettboks sånn at jeg kan få vekk de muggsporene, lurt hva? Ha en nydelig helg kjære du og goood klæm <3

    1. Haha, du kunne fått prøve uv-maskinen som jeg har da jeg brukte shell-lack neglelakk 🙂 🙂 klemmer<3

  2. Har aldri laget slike..men ser veldig godt ut :)) Fin den nye bloggen din også..er det mange innom å leser ? God helg fra Annebe <3<3

    1. Så bra 🙂 Nei, ikke like mange som på den gamle, men der ligger jeg fremdeles høyt oppe, noe som har meg oppskrifter og arkiv å gjøre. Håper på komme litt høyere opp her etter hvert, omlag 150 pr dag foreløbig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.