Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Hilsen fra mormor. | MinMatgaleVerden

Hilsen fra mormor.

God morgen.

Jeg var og pyntet gravene her hin dagen,
tok med blomster fra hagen til å ha i vasene.

Det var fint der nede,
både blomster og lyng lyste opp med fine farger.

Ved mormor sin grav står jeg ofte litt lengre,
holder hånden på gravstøtten og tenker på de myke hendene til mormor.

Denne gangen fikk jeg en hilsen fra mormor,
der nede på graven.

Oppå gravstøtten hennes lå et gammelt strikk.
dsc_0611

Et gammelt, morkent gummistrikk.

Jeg skjønte med en gang hva det var.

Jeg har til og med hatt innlegg om det tidligere på bloggen.

Mormor kjøpte ukeblad. Hjemmet.
Helst i en tobakksbutikk på torgallmenningen.

Og der fikk man bladet rullet sammen med en brun gummistrikk rundt.

Når mormor hadde lest og kost seg med bladet et par dager,
rullet hun det igjen sammen og satt gummistrikk på igjen.

Så gikk hun opp i svingen og byttet bladet med nabokonen.
Nabokonen kjøpte Allers,
og på denne måten fikk de lest to blader, til prisen av en.
Økonomisk og miljøvennlig spør du meg.

Innlegget jeg skrev for mange år siden handlet om den gummistrikken,
om hvor den er og hva vi bruker den til nå for tiden.
Gummistrikk har alltid minnet meg om mormor og ukebladene.
014

Så at mormor setter pris på at jeg steller graven hennes,
og at hun likte at det var guttene som var der sist og plantet lyng,
det er jeg helt sikker på.

For jeg tror på ALT mellom himmel og jord!

#mormor<3

 

8 hendelser på “Hilsen fra mormor.”

  1. Oi, det var litt av et sammentreff da! Jeg husker innlegget ditt om mormoren din, gummistrikken og ukebladene. Smart å bytte blader på den måten!

  2. Det er mer mellom himmel og jord…osv. Rart hvordan man føler at man kan få kontakt på en eller annen måte med dem som har gått bort. Jeg husker du skrev om den gummistrikker tidligere, og tobakksbutikken på Torgallmenningen kjenner jeg til. Vi dro alltid til gastronomen like ved og kjøpte «skorpefri gauda» i 1 kg stykker. De hadde ikke så store oster i vanlige matbutikker når jeg var liten. Rart hvordan ting endrer seg 🙂

    1. Ja det er mer mellom himmel og jord, det har vi jo snakket om vi 🙂 Så gøy du og husker gummistrikkhistorien, og at du og har dine minner fra tobakksbutikken. Jeg husker ikke gastronomen, ja tenk hvor det forandrer seg 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.