Den er enkel, men den er god.
Her kommer MULIGENS årets siste rabarbraoppskrift…
Saftig kake med syrlige biter rabarbra….
Når den er fersk har den en litt hard seig topp….som smaker…bare helt helt fantastisk….
Rabarbrakake
200g sukker
200 g smør
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
150 g hvetemel
250 g rabarbra
3 ss sukker
1 ss potetmel
Pisk mykt smør og sukker godt, ha i et og et egg.
Ha i mel blandet med bakepulver og vaniljesukker.
Hell røren i en 22* springfrom med bakepapir i bunnen.
Skrell og skjær rabarbra i biter, bland dem med sukker og potetmel.
Trykk/legg rabarbra over kaken, de synker ned når kaken steker.
Stek på 175* i ca 1 time.
Kaken blir sprø på toppen, noe som smaker SÅ godt…
Litt smør renner gjerne ut igjennom formen under steking,
hvis du ikke har bedre form enn meg….Den er ny, men det er Ikea….
Avkjøl kaken og ta den ut av formen.
Bruk to kakespader/spaltel og jekk kaken over på fat,
samtidig som du ruller av bakepapiret under.
Saftig kake med vanvittig god smak!
Kanskje har du rabarbra i frysen??
#rabarbrakake #denbeste #rabarbra #oppskrift #enkel