Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Går det egentlig an å oppdra menn? | MinMatgaleVerden

Går det egentlig an å oppdra menn?

God morgen.

Jeg har jo «hatt» Gubben veldig lenge nå,
men jeg føler liksom at jeg ikke får oppdratt ham skikkelig!

Er det bare meg?
Eller opplever noen det samme?

Og så lurer jeg på,
er det kanskje sånn at det ikke går an,
ja,
å oppdra fullvoksne menn??

Det handler om middagen,
og det å rydde av etter middagen.

Jeg lager jo stort sett maten her hjemme,
ingen problem det,
jeg elsker å lage mat!

Når vi er ferdig,
forventer jeg derfor at Gubben og Guttene kan rydde opp etter middag.

Guttene tar av bordet,
men har en tendens til å alltid bare sette fra seg panner med matrester i på komfyren.

«Det var jo der de kom fra liksom!»

Og jeg må mase, om og om igjen.

Her hin dagen var Guttene gått.
Vi hadde svinesteik og Gubben spiste ekstra lenge og vel,
da blir Guttene utålmodig,
og siden de skulle ut forsvant de avgårde.

Vi ryddet av bordet sammen,
etter at Gubben hadde «Måkt i sæ»
(Som min far ville ha sagt om folk som spiser for mye)

Gubben ryddet av pannen med potetrestene.

Og tror du ikke han la lokket fint på,
og satt den på komfyren!

Før han stille beveget seg mot sofaen….

Var det en kjærlighetsgave han hadde satt igjen der på komfyren?

Vel, den ikke godt mottatt…

Jeg trodde det bare var guttene som holdt på sånn, og at det fremdeles var potensiale for å få oppdratt dem til å skjønne at maten som kommer fra panner på komfyren ikke BOR der!!

Men Gubben og!!

Vel, Gubben fikk ikke kvelvet seg på sofaen før han hadde ordnet opp i «problemet» og før vi sammen hadde ryddet opp etter middag.

Men jeg har en mistanke om at det ikke helt sitter,
hverken hos Gubbe eller Gutter.

Det der med at panner med innhold ikke skal sette tilbake på komfyren.

(For ordens skyld, panner = kaseroller, Bergensk sleng)

#oppdragelse #menn #gubbe #gutter

8 hendelser på “Går det egentlig an å oppdra menn?”

  1. Ha-ha, nei det er umulig tror jeg. Jeg har gitt opp. De må gis andre oppgaver som er mer selvfølgelige! 😀 Kos deg med lørdagen 🙂 Klemmer <3

  2. Hehe, nei de er nok ferdig oppdratt innen vi overtar de, så da må vi leve med sånn de er. 🙂 Her har også kjeler lett for å bli stående med rester på komfyren, men oftest ryddes de bort og i kjøleskapet før natta, om det ikke har blitt spist opp innen da. 🙂 Ha en fin lørdag! 🙂

    1. Ja det er nok sånn det er, og det går jo stort sett bra 🙂 Her blir og alt ryddet, men alt for ofte av meg 🙂 Takk, og god søndag til deg 🙂

  3. Det der kjenner jeg til – akkurat sånn her også. Tror det må være noe med «mannfolkgenet». Jeg har hatt min mann i 35 år og han har enda ikke lært…så da tror jeg nesten det er nytteløst. Vi får sørge for at de gjør andre ting som vi ikke liker. Ha en fin helg 🙂

  4. Jeg skjønner ikke at det er mulig 🙂 Det er da en selvfølgelig at mann og unger forsåvidt, tar sin del av ALT husarbeidet (nå er jo mine to gutter flyttet for lenge siden, men de er racere på kjøkkenet begge to….) . Jeg har aldri skjønt at man må bli «bedt» om å gjøre det. Det skal vel være like naturlig å rydde og vaske opp, lage mat og vaske hus, osv,,osv.. som sin personlige hygiene. Jeg går ut fra at de samme menn og avkom ikke må bli bedt om å skifte klær, vaske seg, pusse tenner osv… Men det var nå bare min lille ytring..

    1. Haha, nei det har du rett i. Selvhygiene går veldig fint gitt 🙂 Regner med jeg har vært litt for «snill» (eller dum) til å rydde bort matrester uten å si noe. Takk for ytring, det liker jeg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.