En kraftig vintersuppe fra 2013
Oksehalesuppe – så kraftig og godt….
Denne kraften gjør deg antagelig sterk som en okse!!
God norsk husmannskost!
Men er oksehalesuppe norsk??
Jeg fant denne oppskriften på dinmat.no
Oksehalesuppe 2-3 personer
0,5 kg oksehaler
1 gulrot
1/2 løk
1 lite fedd hvitløk
1 stilk selleri
3-4 pepperkorn
2 ss tomatpurè
7,5 dl vann
0,5-1 dl rødvin (kan sløyfes)
Nye grønnsaker til suppen:
(de andre grønnsakene kastes etter å ha kokt med oksehalene i 3 timer)
Gulrot
poteter
vårløk/purre
mengde til 2-3 personer.
Gni oksehalene inn med tomatpurè
Sett dem inn på et bakepapir i forvarmet ovn, 200*
Fres gulrot i biter sammen med stangselleri, hvitløk og løk i litt olje.
Bare blankes, ikke bli brun.
Når oksehalene er blitt litt bune tar du dem ut.
Ha vann over grønnsakene og legg oksehalene i.
La oksehalene koke ca 3 timer til kjøttet løsner fra beinet.
Sil kraften, ta av kjøtt og plukk kjøtt når beina er avkjølt.
Kast grønnsakene.
Skjær poteter, gulrot og purre i biter.(til 2-3 personer)
Kok opp kraften og la poteter og gulrot koke seg møre i kraften.
ha i purre og kjøtt mot slutten av koketiden.
Smak til med salt og pepper.
Og kos deg innendørs med en skål varmende, kraftig suppe!
#kraft #suppe #oksehale