Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Helstekt kylling i Vietnamesisk marinade | MinMatgaleVerden

Helstekt kylling i Vietnamesisk marinade

Jeg fant denne på gamlebloggen.
Og fikk seriøst lyst på helstekt kylling!

Vi hadde kylling i går.
Og FOR en kylling.

Med en god Vietnamesisk marinade som jeg masserte inn under huden på fuglen.
Noe som gjorde den saftig…..åh så saftig.


Og den kyllingen ble god altså!

Marinade.
2 dl soyasaus
80 g sukker
1,5 kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd)
2 ss olje
1,5 ss sitronpepper/pepper, grovmalt

En kylling
poteter
salat

Jeg laget saus av kraften til kyllingen,
det ble ikke så mye kraft, jeg tynnet denne med vann,
blandet i 1/2 ss brunt sukker og 1 ss finrevet syrlig eple (pink lady)
Og jevnet den med 1-2 ss maizenna.
Smakte til med ca 1 ts salt og litt pepper.

  
Rør sukkeret ut i soyasausen, til det er helt oppløst!
Finriv hvitløken og ha i, sammen med pepper og olje.
  
Legg romtemperert kylling i marinaden. Rull den godt inn,
bruk fingrene og lag lommer under skinnet som du fyller med marinade.
Masser marinaden inn under skinnet, bruk hendene og gi kyllingen en skikkelig kroppsmassasje!
La kyllingen ligge minst 30 minutter i marinaden, vend på den underveis og la marinaden omslutte den.
  
Når kyllingen har kost seg lenge nok legger du den i ildfast form.
Den jeg kjøpte hadde med en alu-form, jeg brukte den.
Jeg måtte og binde sammen lårene igjen, da skinnet røk under massasjen.

La kyllingen steke på 180* i 1 time, og hvile minst 10 minutter før du skjærer i den.
(steketiden avhenger såklart på størrelsen)

Og server med ønsket tilbehør.

#helstekt #kylling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.