Orientalsk gryte. Vegetar. Kjøttfri mandag.

Kjører en Vegetar i dag,
det er tross alt mandag 🙂

Kjøttfri mandag.

Oppskriften er fra min gamle blogg.
Der det ligger en god del vegetar oppskrifter.

Det er kjøttfri-mandag,
og jeg skal ikke lyve og si at Gubben og Guttene elsker kjøttfri-mandag!
Men de liker ofte maten,
selv om det kommer kommentarer som : hadde passet med kylling oppi her…..

Gubben forsynte seg to ganger idag,
og en av guttene sa : dette var faktisk veldig godt!!

Da har vi lykkes!

Orientalsk gryte.

200 g sopp
3 små løk (to store)
2 fedd hvitløk
2 mellomstore gulrøtter
1/2 blomkål-hode
1 spiss paprika, stor
1 neve spinat, fersk
2 ts garam masala
2 ss gul curry-paste (går sikker fint med rød eller grønn også)
1-2 ts salt
1 ts sesamolje
1/2-1 bx (jeg brukte 3/4)kokosmelk, gjerne lett om ønskelig
1 ss soyasaus
1-2 ss lime
1 ts sukker

Ris og nan-brød til servering.

Stek sopp i litt olje ti lden får farge og krymper.
legg den i en wok , stek løk og hvitløk til de blir myke,
ha i med soppen.
Stek gulrøtter i skiver, blomkål i biter og paprika i biter i litt olje.
Etter de har stekt litt har du i spinat, og lar den steke med til den faller sammen
Imens har du curry-paste og garam masala i løk og sopp, fres litt sammen,
ha i kokosmelk, soya, sesam, salt, sukker og lime.
Ha i de stekte grønnsakene .
Bland godt og la småkoke litt så smakene får satt seg, noen minutter bare.
Smak til!!

Server.

Utrolig gode smaker.

#vegetar #kjøttfrimandag #oppskrift #middagstips

3 hendelser på “Orientalsk gryte. Vegetar. Kjøttfri mandag.”

  1. Vegetar- mat kan være minst like godt som med kjøtt eller fisk..og det her så godt ut..og det var jo mange smakfulle ingredienser i den :)) Fin dag videre til deg <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.