Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 «Det smaker helt forferdelig» | MinMatgaleVerden

«Det smaker helt forferdelig»

Jeg lager mye god mat,
og jeg er trygg i meg selv på at jeg lager god mat.

Få det til å smake godt,
gjøre sunne retter litt mer spennende,
prøve ut nye smaker.

Tilbakemeldinger fra dem som spiser maten er gull verdt.

Men innimellom blir jeg rett og slett litt lei meg.
Ikke av kritikken og tilbakemeldingene,
for sånne er vi avhengig av for å kunne utvikle oss og bli bedre.

Og vi kan alltid bli bedre. Husk det!

Jeg blir lei meg av MÅTEN tilbakemeldingen blir gitt.

«Det smaker helt forferdelig!»

«Det er så dårlig at jeg klarer ikke spise dette»

«Du har ødelagt salaten min, hva har du puttet i den?»

«Nei, bulgur eller hva det heter er helt forferdelig,
det smaker skikkelig dårlig!»

Det føles  av og til litt som å være tilbake i barnehagen.
Men når vi satt rundt matbordet i barnehagen,
lærte vi jo barna at smaken vår var forskjellig.
At vi ikke alltid likte den samme maten.
Og at vi kan si det på en fin måte, «jeg liker ikke»

Tilbakemeldinger og kritikk vil jeg gjerne ha.

Men hva skjedde med:

«JEG synes ikke dette var noe godt.»
«JEG liker bare ikke bulgur».
«JEG er ikke glad i smak på salaten.»

Hva skjedde med å snakke for seg selv?

Når ble ET menneske sin smak
norm for hele verden?

 

«Det smaker helt forferdelig!»

Jeg har opplevd denne kritikken et par ganger,
heldigvis ikke så ofte,
fra voksne mennesker som er yngre enn meg.

Er det sånn det skal bli?
Er dette den nye generasjonen?

Setter den nye generasjonen SEG SELV som norm for hele verden?

Og hva skjedde med konstruktiv kritikk??

#kritikk #konstruktivkritikk

4 hendelser på “«Det smaker helt forferdelig»”

 1. Eg hadde neppe sagt til deg om du laget noe at det var forferdelig,men eg syns eg ahr lov å si noe smaker forferdelig uten at det skal oppfattes som en norm for hele verden
  *alle* spiser jo yughurt, det er jo grusomt og stinker,men eg nekter jo ingen å spise det, inkludert min egen datter helt fra hun var baby fikk hun smake på alt hun ville.
  Laks spiser eg ekstremt sjeldent av ulike årsaker, inkludert et det ikkje er spesielt godt, når eg sier det trenger eg ikkje si at det er meg som ikkje liker det for det skjønner jo de som eg snakker med, eg snakker jo ikkje for hele verden….eg snakker kun for megselv….ellers ville vel salmasalget sunket radig om eg bestemte 😀
  Sushi, rimelig pyton…masse vegetarmat er ikkje spesielt godt….men verden sier det motsatte, alle elsker sushi og vegetarmat så eg bestemmer ikkje selvom eg ikkje alltid bruker *at eg ikkje liker*…
  Men å si at mat er fæl eller æsj uansett hvor mye man tenker det er ikkje lov.
  Eg vil og helst vite hve som er puttet i salaten min…..og om noe ikkje smaker godt så vil eg vite hva det er så eg kan styre unna nesten gang. Men eg ville neppe spurt slik som du nevner her
  Noen ting kan eg ikkje skjule at eg ikkje liker og eg syns jo det er bedre å si fra enn å brekke seg, for det skjer ofte hos meg om eg får noe eg ikkje liker, så sjeldent eg klarer lyge 😀 Vet ikkje om du hadde syns det var bedre ?

  1. Klart du skal si ifra. Men når du sitter rundt et bord, hvor andre spiser nøyaktig det samme, synes jeg man skal bruke «jeg synes ikke dette var godt» For vi påvirker jo hverandre, og det var jo en av grunnene i barnehagen til at vi ikke skulle si at noe smakte forferdelig, for sa en det, så mente jo plutselig alle det. Og når du har laget noe, som du har lagt din sjel i, og som du selv synes smaker godt, så blir jeg såret om du sier det smaker forferdelig. Hadde du derimot sagt at du ikke liker det som er på salaten, har jeg ingen problemer med det.

   1. igjen hadde ALDRI kommentert negativt at noen laget mat til meg.
    Hadde lagt til sidet det eg ikkje likte, eller spist lite,
    Hadde derimot blitt voldsomt pluss om eg elsket det <3

    Eg forstår at du ikkje egentlig snakket om det i ditt innlegg,men eg la til at i en samtale med noen om mat hadde eg sagt hva eg ville uten å tenke på hva som var korrekt.
    Som eg gjorde i innlegget, og da sårer det vel deg neppe, siden du ikkje har laget det, det er bare på generelt grunnlag.
    Og da vet du hva du ikkje skal servere når eg kommer uanmeldt på middag <3
    Og vi er ikkje i barnehagen lengre selvom det føles sånn ofte 🙂 <3

    1. Jepp, vet akkurat hva du IKKE skal få i hvert fall ? Nei i vanlig samtale om ting generelt kan du si akkurat hva du vil, det gjør da jeg og ?❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.