Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Knallgode Brente Mandler med gode smaker. | MinMatgaleVerden

Knallgode Brente Mandler med gode smaker.

Disse mandlene er vanvittig gode.
Gode smaker, sprø og knasende.
Sånn at du bare må ta en til…

Perfekt å ha på krukke,
og ta med ut, på fest, til naboen, gi bort, sommeravslutning etc.
Eller ha hjemme, og du er alltid beredt om noen skulle komme innom en tur.

Jeg har fått mye skryt for disse,
gode smaker, og det lille touch av salt….mmmm…

Brente Mandler

4 dl mandler
4 dl vann
2 dl sukker
ca 1 ts flaksalt, knust over.
1/2 ts  kanelpulver
1 ts lakrispulver
1 dråpe cinnamon bark etersik olje
1 dråpe cassia eterisk olje
1 dråpe fenikkel eteriske olje

Tips! Har du ikke eteriske oljer kan du bruke tørket kanel og lakrispulver. Eller bare kanel og havsalt. De siste mandlene jeg solgte på julemarked hadde en dråpe Stjerneanis og en dråpe cinnamon bark/kanel, kanelpulver og havsalt.

Ha alt i en stekepanne, (utenom saltet og krydder) la dette stå på ca halv varme og koke,
til vannet er kokt inn, og massen er begynt å bli seig. ca 25-30 minutter. Ikke røre!
Når du ser det begynner å bli klart,
drypp i oljer og dryss på krydder (ikke salt)

Ta pannen av varmen, rør nå til massen stivner litt og alt blir hvitt.

Sett pannen tilbake på varmen, og rør i mandlene til de blir glaserte og  pene.

Glaser dem så lenge du tør, men ikke la dem brenne så de blir svidd.
Dryss på salt, og hell mandlene på en bakeplate med bakepapir, dra dem litt fra hverandre hvis de henger sammen.
Dryss gjerne litt ekstra lakrispulver over samtidig med saltet.
Avkjøl helt,
oppbevares i tett glass/boks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.