Jeg fikk spørsmål om en kålsalat som jeg hadde hatt på bloggen for lenge siden.
Og heldigvis, noe av bloggen min er lagret,
så jeg fant faktisk denne salaten.
Og her er den,
laget på nytt i dag.
Kålsalaten er en pizzasalat,
helt vanlig i Sverige på pizzabar,
og veldig god til karbonader og!!
For ikke snakke om til sous vide storfe!
Pizzasalat
1 lite kålhode (1/2 stort)
ca 1 liter kokende vann
1 dl solsikkeolje
4-5 ss hvitvinseddik
1/2 dl vann
2 ts salt
1 ss sukker
1 ss oregano
(juster gjerne ingrediensene litt etter din egen smak,
f.eks. mer oregano, mer sukker, mer salt e.l.)
Kutt opp et kålhode tynt, tynt, bruk gjerne ostehøvel,
det virker på hvitkål, litt vanskeligere på nykål. Jeg skar tynt m kniv.
(Og i dag brukte jeg min mandolin)
Ha de i et dørslag og slå over kokende vann.
Lag dressingen i en stor skål,rør den godt sammen.
ha kålen over og bland godt.
La den avkjøle og sett så i kjøleskap.
Holdbar 5-7 dager i kjøleskap.
Lag karbonader av:
400g karbonadedeig
1-2 ts salt
1 ss potetmel
1-2 ts kvernet pepper
ca 1/2 dl vann
Rør først i salt og siden det tørre,
spe med vann og lag kaker med hender og kaldt vann.
(for å unngå at de klisser.)
Stek de på varm panne med margarin,
etterstek på svak varme på pannen eller legg de i ildfast form og etterstek i ovnen. (ca 175*)
Ha karbonadene på hjemmelagede brød
(oppskrift finner du her)
Smør på hellmanns majones, barbque saus,
kålsalat, karbonader og stekt løk.
Og du har et relativt sunt og ikke minst utrolig godt middagsmåltid!!
Dette var altså en reprise,
på kålsalat som passer til det meste!