Notice: Funksjonen _load_textdomain_just_in_time ble kalt feil. Innlasting av oversettelser for tekstdomenet astra ble utløst for tidlig. Dette er vanligvis en inikasjon på at noe kode i utvidelsen eller temaet kjører for tidlig. Oversettelser bør lastes inn med knaggen init eller senere. Se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 6.7.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6114 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 630 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:6114) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 638 Kålsalat til Pizza og hjemmelaget burger! | MinMatgaleVerden

Kålsalat til Pizza og hjemmelaget burger!

Jeg fikk spørsmål om en kålsalat som jeg hadde hatt på bloggen for lenge siden.
Og heldigvis, noe av bloggen min er lagret,
så jeg fant faktisk denne salaten.
Og her er den,
laget på nytt i dag.

Kålsalaten er en pizzasalat,
helt vanlig i Sverige på pizzabar,
og veldig god til karbonader og!!

For ikke snakke om til sous vide storfe!

Pizzasalat

1 lite kålhode (1/2 stort)
ca 1 liter kokende vann
1 dl solsikkeolje
4-5 ss hvitvinseddik
1/2 dl vann
2 ts salt
1 ss sukker
1 ss oregano

(juster gjerne ingrediensene litt etter din egen smak,
f.eks. mer oregano, mer sukker, mer salt e.l.)

Kutt opp et kålhode tynt, tynt, bruk gjerne ostehøvel,
det virker på hvitkål, litt vanskeligere på nykål. Jeg skar tynt m kniv.


(Og i dag brukte jeg min mandolin)
Ha de i et dørslag og slå over kokende vann.
Lag dressingen i en stor skål,rør den godt sammen.
ha kålen over og bland godt.

La den avkjøle og sett så i kjøleskap.
Holdbar 5-7 dager i kjøleskap.

Lag karbonader av:

400g karbonadedeig
1-2 ts salt
1 ss potetmel
1-2 ts kvernet pepper
ca 1/2 dl vann

Rør først i salt og siden det tørre,
spe med vann og lag kaker med hender og kaldt vann.
(for å unngå at de klisser.)
Stek de på varm panne med margarin,
etterstek på svak varme på pannen eller legg de i ildfast form og etterstek i ovnen. (ca 175*)

Ha karbonadene på hjemmelagede brød
(oppskrift finner du her)

Smør på hellmanns majones, barbque saus,
kålsalat, karbonader og stekt løk.
Og du har et relativt sunt og ikke minst utrolig godt middagsmåltid!!

Dette var altså en reprise,
på kålsalat som passer til det meste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.