Jeg fikk så lyst på appelsinmarmelade,
og det er jo på høy tid å lage det før appelsinene blir tørre og mindre frisk i smaken.
I kveld skal Gubben og jeg spise ost og kjeks.
Og det finnes jo ikke noe bedre enn camenbert og bittersøt appelsinmarmelade på salt kjeks.
Appelsinmarmelade.
500 g appelsiner (ca 2 stk)
1/2 sitron
2,5 dl vann
350 g sukker
Vask og skrubb appelsinene og sitronen. Skjær i tynne skiver, la tuppene gå i bosset.
Skjær skivene så tynt du klarer, bruk en mandolin om du har.
Får du tykke biter blir marmeladen lett litt for bitter.
Skjær skivene i små biter.
Ha alt i en kjele, sitron og appelsin kjernene legger du i et lite gasbind.
Knyt det sammen og la det koke med.
Stenene inneholder pektin som gjør marmeladen stiv.
Hvis det ikke er noe særlig med steiner,
så tilsett heller 1-2 ss pektin/syltetøy-stivelse blandet sammen med litt sukker på slutten av koketiden.
Jeg gjorde det på denne måten, appelsinen min hadde ingen steiner.
Kok marmeladen omlag to timer.
Den skal bare såvidt putre, uten lokk.
Ser marmeladen veldig tynn ut kan den gjerne putre litt lengre.
Eller tilsett pektin/stivelse. Tapioka kan og brukes om du ikke har syltetøy-stivelse.
Ha den så på rene glass og sett på lokk.
Oppbevares i kjøleskap.
Smaker vidunderlig til ost og kjeks.
På ristet brød.
Ganske enkelt vidunderlig.
Tilbakeping: Buttermilk-Biscuits | MinMatgaleVerden