Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Heit Gulrotsuppe! | MinMatgaleVerden

Heit Gulrotsuppe!

Mandag og ny uke.
I kjøleskapet oppdaget jeg noen slitne gulrøtter og en halv løk.

Så i dag blir det spicy gulrotsuppe med ostesmørbrød til middag.

Passer en kald vinterdag, OG til en vakker sommerdag.

Ps! Under ligger forslag til hvordan du kan lage gulrotsuppen kald.
Iskald suppe på en varm dag er nemlig digg!
Perfekt å servere i glass.
Kald gulrotsuppe

Liten porsjon, gir 4 små forretter, servert i kopper.

Heit Gulrotsuppe.

150 g skrellet gulrot
1/2 stilkselleri/liten bit knollselleri (kan sløyfes)
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 rød chili (kan sløyfes/erstattes med chilipulver)
1-2 cm skrellet ingefær
4 dl vann
Kyllingfond/grønnsaksfond/terning hønsebuljong
salt og pepper + sitron
Litt timian til pynt (kan sløyfes)
Litt olje til steking.

Server gjerne med hvitløksrømme/litt creme fraiche

Skjær gulrot, selleri og løk i biter, stek i litt olje til løken blir myk.
Ha i chili og hvitløk finhakket, og riv i ingefæren.
(jeg river gjerne hvitløken og, synes det er enklest)
Her bestemmer du selv hvor sterkt du vil ha det.
La alt frese litt sammen, og ha så i vann+buljong.
(Her kan du bruke god hjemmelaget buljong om du har det tilgjengelig)
Kok under lokk til gulrøttene er møre, mos med stavmikser.
Smak til med salt og pepper og sitronsaft
Server med creme fraiche, dette demper og «heten» om du har vært for raus med chili og ingefær….

Iskald Gulrotsuppe. 
Bruk kun 2 dl vann når du koker, sånn at det akkurat dekker gulrøttene og det går an å mose med stavmikser. (bruk mer av vannmengden om nødvendig) 
Det resterende vannet pisker du sammen med to-tre spiseskjeer creme fraiche.
Når suppen er kokt og most, blandes alt sammen og settes i kjøleskap til det er kaldt.
Hell det eventuelt i skåler/glass så kjøles det fortere. 

Litt «gammelt» brød, smurt med litt tomatpesto og dekket med ost,
stekt i ovnen til osten smelter og brødet er sprøtt.

For det skal være et sprøtt element til suppe.

Et annet alternativ er å skjære brødet i biter og steke det på stekepannen i litt olje og hakket hvitløk.
Strø på litt salt og stek til bitene er sprø.
Server ved siden av suppen og strø på når du skal spise.
Sånn at bitene holder seg sprø og ikke blir en gæggig masse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.