Og selv om jeg ble litt lang i masken da jeg forsto at dette slett ikke var en kokebok,
som jeg hadde håpet på,
må jeg si det var interessant lesning.
Om enn på engelsk.
Boken heter :
FoodSutra
A memoir of the foods of India
Skrevet av : Shalabh Prasad
Og er rett og slett en mat-vandring gjennom India,
fra Bengal til Punjab, via Mumbai og Goa,
for å ende opp i Rajasthan.
En smakfull vandring.
Skrevet av en Indisk selvutnevnt «foodie» som flyttet til England for 20 år siden.
Som ofte fant seg selv i å forklare Indisk mat på et av de tusen curry-house i England.
Han har tatt for seg rettene i de forskjellige provinsene og byene i India,
For maten endrer seg etter hvor man er i landet.
Og jeg vet nå at Buddah antagelig spiste kjøtt han.
Her er mange fine «fun fact»
Som at Gol Gappa, en av mine favoritter i Indisk street food,
rett og slett betyr Gol= rund, og Gappa= spis i en tygge (eat in one go)
Og at Tikka, som i Tikka Masala, betyr biter.
Vi får og en bit av barndommen og hva man spiste når man vokste opp i Bihar.
Som det å ha med poppadom i lunsjboksen. Som han knuste i sin dahl, baht og grønnsaker.
Det er ikke vanlig å servere poppadom som forrett som det gjøres på nesten alle indiske restauranter i England og Norge. Forrett er ganske uvanlig i India.
Boken er virkelig spennende lesning,
om du er interessert i mat,
og Indisk mat er en historie verdt å få med seg.
Boken er altså engelsk,
du kan får kjøpt den på her på Amazon.
Den har også nydelige bilder av maten.
Takk for at jeg fikk lese
Shalabh Prasad
Nå skal jeg lage meg noe Indisk mat,
for man blir sulten av å lese denne boken!