Eller små ostepaier om du vil.
Med bakt tomat og kapers
Kanskje akkurat det du skal lage i kveld?
Denne oppskriften fant min mor til meg i Hjemmet i går,
vi satt og koste oss med hvert vårt glass vin, ost og kjeks,
pratet om alt mellom himmel og jord,
nøt fredagen og vår fredagstradisjon.
Jeg nappet med meg oppskriften,
og noen timer senere,
med litt justeringer av oppskriften som passet mine ingredienser,
sto denne herligheten på bordet
Oppskriften er til 8 små porsjonsformer
10-12 cm i diameter
Paideig:
3 dl hvetemel
150 g smør, kaldt i terninger
2 s vann
Bland mel og smør i kjøkkenmaskin m/K-krok eller i foodprocessor.
Tilsett vann og kjør til en deigklump.
Trykk ut i formene og sett til kjøling. (du kan og kjøle deigen litt før du trykker den ut)
Prikk paiskallene med gaffel, forstek dem på 200* min ca 15 minutter.
Imens lager du fyllet.
Fyll:
2 dl revet parmesan
2 dl revet lagret ost (ost med god smak, vellagret Norwegia, Jarlsberg e.l.)
3 egg
2 dl fløte
2 dl melk
1 ts salt
litt pepper og litt kajennepepper
300 g små plomme/cherry tomater
Olivenolje
2-3 ts kapers
Flaksalt
Bland ostene og fordel i paiskallene.
Hell forsiktig eggestanden over
I en liten form legger du tomatene og ringler over litt olivenolje
Strø og over litt salt.
Sett alt inn i ovnen og stek ca 20 minutter, (fremdeles 200*)
eller til du ser paien har stivnet og fått farge på toppen og
tomatene er fint bakte.
Om du vil kan du slenge kapers med tomatene siste 10 minutter.
Det kom jeg på nå, i går la jeg dem rett på,
funket som en kule det og.
Dander tomater og kapers på paiene,
strø over flaksalt.
Server!