I helgen har vi kost oss,
og disse brødene ga oss to av helgens høydepunkt.
Som søndagsfrokost-sub.
Med smør, skinke, omelett og bacon!
En vinner!!
Lørdag spiste vi dem med hjemmelaget aioli, krydret kylling og salat.
Også det en vinner!
Kan med andre ord anbefale disse brødene.
Her bruker jeg en hamburgerbrød oppskrift,
men lager fem lange brød som passer akkurat på en bakeplate.
Hamburgerbrød.
2,5 dl melk, lunken
1 dl vann, lunken
1 ss sukkker
1 ts salt
25 g gjær
ca 500 g hvetemel
50 g smør i terninger (romtemperert)
vann og sesamfrø til garnering.
Ha alle ingredienser i i kjøkkenmaskin UTENOM smør.
La maskinen jobbe med deigen ca 10 minutter.
Tilsett event litt mer mel om nødvendig.
Ha så i terninger med smør, litt og litt mens maskinen jobber.
La smørbitene eltes godt inn, 5-10 minutter.
Sett til heving, 30-60 minutter under plastdekke.
Rull fem pølser og klem dem utover.
Etterhev 30-40 minutter, sprut med vann og strø på sesamfrø.
Stek på 200* ca 20 minutter.
De skal såvidt begynne å bli lysebrune.
Sett til avkjøling med kjøkkenhåndkle over så de holder seg myke.
Kan også fryses.
Dagen etter ristet jeg dem i brødristeren og serverte dem til frokost.
Så godt!!
Dette ser virkelig fristande ut ) ikke den verste turmaten en kan ha heller )
Nei helt klart god turmat dette. Den siste smurte vi med chiliaioli, skinke og revet ost og stekte i ovnen, svært anvendelig brød 🙂
Oh de der hadde jeg spist opp i en fei, bacon inni og greier er min favoritt 😀 Du er superkokken du Kjersti <3
Ja den ble skikkelig god 🙂 Takk takk, <3
Nam, nå fikk jeg litt USA lengsel, for der spiste jeg sånne til lunsj noen ganger. Der finnes det jo lunsjrestauranter på annethvert hushjørne. Ser digg ut, og jeg skjønner godt at disse falt i smak 🙂
Veldig! Og all amerikansk mat er jo syndig usunn og så GOD 🙂 🙂