Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Mammas fiskekaker. | MinMatgaleVerden

Mammas fiskekaker.

Jeg kan ikke være bekjent av å ha en blogg uten oppskrift på min mors fiskekaker.
De er gode de!
Velbekomme!

Har du en Gubbe som er glad i å fiske,
er det bare å få ham på sjøen, men pass på at han og fileterer fisken til deg,
sånn at  DU kan lage fiskekakene, enkelt!

Deilige fiskekaker av fersk fisk… Min mor`s oppskrift.

Og endelig fikk jeg fiskekakene like gode som min mor!
Endelig!

Mammas Fiskekaker.

1/2 kg fersk fisk, lyr/hyse/sei (denne gangen ble det lyr på meg)
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts muskat
(et lite dryss fiskekrydder, tilført av meg, ikke orginalt!)
1 egg
1 liten sjalottløk, finhakket
Gressløk, mengde etter ønske
1/2 ss hvetemel/speltmel
1/2 ss potetmel
ca 2,5 dl melk (gjerne hel-melk)

Fileter fisk (fjern skinnet og) og skjær i biter uten ben. Ha i foodprocessor med 2 ts salt
La gå til fisken er malt. (30 sek e.l.på 2)
Ha i krydder, løker egg og mel. Kjør litt til, og spe med melk mens maskinen går på 1.
Når alt er i kjørte jeg den såvidt litt på 2. Og det var det!

Form fiskekaker med en liten ss dyppet i kaldt vann, inni hånden.
Legg på stekepanne med margarin (Ha godt med margarin i pannen), trykk dem litt flate.
Stek på begge sider til kakene har pen farge, middels til sterk varme.

Avkjøl og oppbevares kjølig.
Kan fryses, pakk dem godt i folie og plast.

Prøv varm fiskekake på hjemmebakt brød, med rikelig setersmør under……oj oj oj ….

Denne oppskriften kan og brukes til fiskeboller.
Men da med litt mindre melk!
Her tilsatte jeg litt karri i tillegg til de andre krydderne.
Form boller som kokes i fiskekraft. (Har du ikke kraft bruker du vann og fiskebuljong)
La det trekke like under kokepunktet  til bollene flyter opp, ca 10-15 minutter.
Kraften tar du vare på og bruker til å lage hvit saus. Skal bollene fryses, fryses de i kraften.

En produktiv helg på hytta resulterte, for mitt vedkommende, i 100 fiskekaker og 25 fiskeboller.
Fornøyd med å ha ferdige middager i fryseboksen!
Og fornøyd med å ha en Gubbe som kan ligge på havet og fiske i evigheter….

#fiskekaker #fisk #hjemmelaget #oppskrift #fiskeboller #middag

2 hendelser på “Mammas fiskekaker.”

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.