Rabarbrakake med kokosmarengs. Årets første rabarbra!

Man blir like sjokkert hvert år.
Vips så står den der, rabarbraen.
Det er nesten så man blir stående å gape.
Hva? Allerede?
Og ja, årets første rabarbrakake har sett dagens lys her i Bakkely.
Den er behørig testet av både min mor og far,
og vi var alle enige om at den var veeeeldig god!

Rabarbra og kokos-kake.

100 g smør
80 g sukker
1 lite egg
2 små eller en stor eggeplomme (eggehvitene brukes i marengs)
1/2 ts bakepulver
125 g hvetemel
50 g kokos
0,75 dl H-melk
1 ts vaniljeekstrakt
En klype flaksalt

ca 150 g rabarbra
75 g sukker

1 stor eller to små eggehviter
1/2 ts vaniljebalsamico/balsamicoeddik (Kan sløyfes)
1/2 dl sukker
2 dl kokos

175* 20 minutter + 10-12 minutter med rabarbra og marengs.

Rens rabarbra (Litt av det ytterste skallet, ikke mye om den er ung og fin)
Skjær i biter og kok rolig sammen med sukker i en liten kjele.
Rabarbraen avgir mye veske så være ikke redd for det skal svi.
Kok rolig opp og la småkoke minst 10 minutter. Avkjøl

Rør mykt smør og sukker hvitt, ha i et og et egg/eggeplomme
Bland inn hvetemel, bakepulver og kokos vekselsvik med melken.
Ha i salt og vaniljeekstrakt (Kan sløyfes om ønskelig)
Hell i en liten form ca 20×20
Stek på 175* 20 minutter.

Pisk marengs av eggehvitene (og event balsamico)
Når du får små topper har du i litt og litt sukker,
pisk videre til en glansfull og stiv marengs.
Vend inn kokos.

Bre rabarbrakompott på den stekte kaken og bre marengsen på toppen.
Stek videre 10-12 minutter til den er pent såvidt lysebrun på toppen.

Avkjøl på rist.

#marengskake #rabarbrakake #rabarbra #kokos #marengs #vårtegn #opppskrift #kake #kokoskake

 

2 hendelser på “Rabarbrakake med kokosmarengs. Årets første rabarbra!”

    1. Ja rabarbraen skyter opp så snart den kjenner varmen og sola 🙂 Den var veldig god, takk 🙂

Legg igjen en kommentar til fruensvilje Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.