Man blir like sjokkert hvert år.
Vips så står den der, rabarbraen.
Det er nesten så man blir stående å gape.
Hva? Allerede?
Og ja, årets første rabarbrakake har sett dagens lys her i Bakkely.
Den er behørig testet av både min mor og far,
og vi var alle enige om at den var veeeeldig god!
Rabarbra og kokos-kake.
100 g smør
80 g sukker
1 lite egg
2 små eller en stor eggeplomme (eggehvitene brukes i marengs)
1/2 ts bakepulver
125 g hvetemel
50 g kokos
0,75 dl H-melk
1 ts vaniljeekstrakt
En klype flaksalt
ca 150 g rabarbra
75 g sukker
1 stor eller to små eggehviter
1/2 ts vaniljebalsamico/balsamicoeddik (Kan sløyfes)
1/2 dl sukker
2 dl kokos
175* 20 minutter + 10-12 minutter med rabarbra og marengs.
Rens rabarbra (Litt av det ytterste skallet, ikke mye om den er ung og fin)
Skjær i biter og kok rolig sammen med sukker i en liten kjele.
Rabarbraen avgir mye veske så være ikke redd for det skal svi.
Kok rolig opp og la småkoke minst 10 minutter. Avkjøl
Rør mykt smør og sukker hvitt, ha i et og et egg/eggeplomme
Bland inn hvetemel, bakepulver og kokos vekselsvik med melken.
Ha i salt og vaniljeekstrakt (Kan sløyfes om ønskelig)
Hell i en liten form ca 20×20
Stek på 175* 20 minutter.
Pisk marengs av eggehvitene (og event balsamico)
Når du får små topper har du i litt og litt sukker,
pisk videre til en glansfull og stiv marengs.
Vend inn kokos.
Bre rabarbrakompott på den stekte kaken og bre marengsen på toppen.
Stek videre 10-12 minutter til den er pent såvidt lysebrun på toppen.
#marengskake #rabarbrakake #rabarbra #kokos #marengs #vårtegn #opppskrift #kake #kokoskake
det var tidlig,her må jeg nok vente en stund til ) ,men kommer varmen,så kommer nok det meste i rekordfart ) ser deilig ut den kaken der ja
Ja rabarbraen skyter opp så snart den kjenner varmen og sola 🙂 Den var veldig god, takk 🙂