Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Sjokoladeterter med salt karamell og sjokoladeganache. | MinMatgaleVerden

Sjokoladeterter med salt karamell og sjokoladeganache.

I morgen reiser jeg på hytta, og med meg på veien følger disse.
De er spesialbestilt fra Hovedstaden.
Og det er ikke hver dag en får bestillinger fra hovedstaden,
så jeg er veldig glad for at de ble så pene som de faktisk ble!
Jeg har laget disse før,
men gikk nå for en litt enklere bunn, så jeg slapp å male mandler….
(Ja, jeg er lat…)

Jeg laget og en video som viser hvor enkelt det er å lage bunnene.
Som forsåvidt kan fylles med alt hva ditt hjerte begjærer.
Vaniljekrem og bær?
Is og bær?
Is og sjokoladesaus?

 

Sjokoladeterter

4 stk 12 cm i diameter
2 stk 10 cm i diameter
(Her kan du og bruke en stor terteform)

150 g hvetemel
1,5 ss kakao
75 g melis
115 g kaldt smør i biter
1/2 sammenpisket egg

Ha alt utenom egget i foodprocessor, kjør sammen til en grynet masse,
tilsett egg til deigen samler seg til en klump.
Kjevle forsiktig ut og klem i formene. (smør formene med formfett/smør)
Avkjøl formene i kjøleskap minst en time, eller i fryseboksen 15 minutter.
Prikk formene med gaffel så ikke bunnen blåser seg opp under steking.
Stek på 200* ca 10 minutter. Avkjøl først, og løsne så forsiktig fra formen.

Salt karamell

175 g sukker
0,6 dl vann
1,25 dl fløte
25 g smør
en god klype flaksalt

Smelt sukker og vann over middels/sterk varme til det blir brunt.
Ikke rør! Pass på så det ikke bli svidd.
Ha i fløte og rør, her bobler det veldig så vær forsiktig så du ikke brenner deg. la koke noen minutter til og ha så i smør og salt.
Hell over de avkjølte tertene og la avkjøle før du setter dem inn i kjøleskap noen timer.

Ganache:

75 g sjokolade, dronningsjokolade e.l.
0,6 dl fløte

Hakk sjokoladen.
Varm opp fløten til kokepunkt (Gjerne i micro)
Legg sjokoladen i og la stå ca 5-10 minutter.
Rør ut til en glatt sjokoladekrem og hell over de kalde tertene.

Inn i kjøleskap til sjokoladen stivner.
Og så er det bare til å kose seg.
Veldig godt med bær til,
her kan du gjerne bruke sommerens avling fra fryseboksen.

Hadde dette vært noe å servere på neste klubb kanskje??

#terter #sjokoladeterter #saltkaramell #sjokolade #ganache #oppkrift #klubb #dessert #kake #paier #porsjonsterter #sjokoladepaier #godtno

 

4 hendelser på “Sjokoladeterter med salt karamell og sjokoladeganache.”

  1. Ååååååå, som jeg gleder meg!!! 🙂 Jeg har med en overraskelse jeg også, og det er IKKE mat 😀 Nå er jeg snart på farten 🙂 klemmer <3

Legg igjen en kommentar til frodith Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.