Godt rugbrød fra 2014
Etter flere dager med masse jobbing og andre aktiviteter,
fikk jeg endelig bakt meg litt opp igjen.
Endelig hjemmebakt brød igjen!
Og skalken smakte vidunderlig sammen med chili con carne
Et godt, hjemmebakt brød med rug er slett ikke å forakte!
Det er mer til å elske…
Saftig og godt.
Rugbrød
3 dl rugflak
1 dl grovmalt rug
5 dl kokende vann
1 ts honning
1,5 ts salt
1 ss olivenolje
25 g fersk gjær
ca 8 dl hvetemel
Hell kokende vann over rugflak og grovmalt rug.
La stå til det får lunkent temperatur.
Ha så i de resterende ingrediensene, hold litt ogjen på hvetemelet.
La maskinen kna deigen minst 10 minutter.
Hev tildekket ca 1 time.
Kna litt og legg i brødform.
Etterhev ca 30 minutter.
Stek på 225* ca 15 minutter. Skru ned til 190* og stek videre ca 25 minutter,
når brødet løsner fra sidene i formen er det ferdig.
Jeg bruker en liten bit bakepapir i bunnen av formen.
Henger brødet litt fast, hjelp til med en myk smørkniv, normalt sett vil det løsne av seg selv.
Avkjøl på rist, uten form.
Hjemmebakt brød altså….
#rug #brød #hjemmebakt #rugbrød #godt #oppskrift #rugflak
Det så ut som et godt brød, bruker ofte samme oppskrift og lager som regel brød uten form..men det blir jo ekstra fint i form.. så får kanskje bruke det litt igjen :)) Kos deg med kvelden :)) Klem <3
Greit med litt variasjon i brødfasongen 🙂 Takk, og god tirsdag til deg <3 klemmer