Dette var skikkelig smart hvis man plutselig får veldig lyst på wienerbrød.
For enklere enn dette blir det vel ikke!
Jeg hadde hjemmelaget vaniljekrem stående i kjøleskapet.
Hjemmelaget vaniljekrem med virkelig god smak.
Og i går var jeg alene hjemme,
og hadde lyst på noe godt, men ikke ork eller tid til å bake.
Da var dette løsningen, for før jeg visst ordet av det,
satt jeg i sofaen og gumlet nystekte wienerbrød med lunken vaniljekrem!
Dette smarte tipset fant jeg hos www.detsoteliv.no
Raske wienerbrød
To butterdeigsplater
4 ss vaniljekrem (Eller ferdig piano vaniljekrem)
Litt egg til å pensle med (kan sløyfes)
Melis + vann til glasur.
Sett ovnen på 225*
Ta butterdeigsplatene opp fra frys og legg dem på kjøkkenbenken til tining.
Kjevle dem forsiktig så de blir 10×20
Renskjær kantene og del dem i to så du får fire biter a 10×10
(Det er ikke så nøye om målene ikke stemmer helt)
Legg deigen på bakepapirkledd bakeplate, legg en skje vaniljekrem i midten,
og brett inn tuppene så de møtes i midten og dekker vaniljekremen.
Fest dem litt sammen, de sprekker opp igjen under steking.
Stek wienerbrødene i 12-15 minutter.
Avkjøl litt og ringle på melisglasur.
#wienerbrød #enkle #lettvinte
smart,butterdeig plater har jeg aldrig kjøpt,men skjønner att det er et must å ha i fryseboksen
Veldig greit å ha på lur 🙂