Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Saftig Sitronkake med marsipan. | MinMatgaleVerden

Saftig Sitronkake med marsipan.

Jeg får mer og mer sansen for en saftig sitronkake.
Spesielt etter jeg begynte pimpe dem med eteriske oljer.
Dette behøver du så klart ikke,
men det gir en fyldigere, rik og kraftig smak i kaken.

 

Saftig sitronkake med marsipan.

100 g marsipan
200 g smør
200 g sukker
2 ts vaniljeekstrakt
2 dråper eterisk olje doterra sitron (kan sløyfes)
2 sitroner, skall fra begge,(finrevet, kun det gule) saft fra den ene
5 mellomstore egg
120 g hvetemel
80 g potetmel
2 ts bakepulver

Dynk

2 ss rørsukker
saften av den andre sitronen
saften av en appelsin
1 dråpe doterra eterisk olje sitron
1 dråpe doterra eterisk olje appelsin

Tips! Har du ikke appelsin eller eteriske oljer kan du droppe hele dynk-biten.
Kaken blir saftig som den er. Men anda rikere og saftigere med dynk)

Riv marsipanen på et rivjern.
Rør sammen marsipan, smør og sukker.
(bruk grind/k-kroken på maskin/rør godt for hånd)
Ha i vanilje, sitrondråper og skall/saft.
Rør inn et og ett egg. (Her skiller det seg gjerne litt)
Rør inn hvetemel, potetmel og bakepulver til slutt.

Hell i en brødform.(ca 1,5 liter)

Stek på 175* ca 45  minutter.
Sjekk med kakenål/strikkepinne at den er gjennomstekt.

La den stå et minutt,
hell så forsiktig dynk over kaken.
(Sukkeret skal løses opp i sitron/appelsinsaften)
La kaken stå i formen minst 20 minutter , ta den ut og la den avkjøle helt på rist.

Dryss litt melis på toppen,
eller lag en glasur med melis og litt vann/sitron

God og holdbar kake.
Her er den på tredje dagen, og den er like saftig og god!

 

2 hendelser på “Saftig Sitronkake med marsipan.”

Legg igjen en kommentar til Mette Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.